spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Fără prime pentru şefii de la Drumuri şi Poduri Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Judeţean Sibiu a realizat un raport de activitate al conducerii executive şi Consiliului de Administraţie al societăţii Drumuri şi Poduri SA. Firma este deţinută de Consiliul Judeţean Sibiu şi responsabilă cu reparaţii de drumuri judeţene, deszăpezirile acestor drumuri şi alte intervenţii. Societatea a fost puternic restructurată anul acesta, cu reduceri masive de personal. De altfel, şi la nivelul municipiului Sibiu, societatea similară trece de ceva ani printr-un amplu proces de reconversie. Tendinţa este de a desfiinţa în timp asemenea societăţi deţinute de autorităţi locale şi judeţene şi externalizarea completă a acestor servicii.

Pentru anul 2021, conform raportului Consiliului Judeţean Sibiu, şefii de la Drumuri şi Poduri SA Sibiu NU au îndeplinit toate criteriile de performanţă. Societatea, despre care SIBIU INDEPENDENT, a mai scris, în timp, că este una profund politizată la nivelul conducerii, a avut parte de indicatori extrem de lejeri. Totuşi unul nu a reuşit să îl îndeplinească: cel privind productivitatea muncii. Spre comparaţie, societăţi comerciale din domeniul privat din acelaşi sector, au indicatori de performanţă mult mai duri decât cei stabiliţi pentru Drumuri şi Poduri SA. Spre exemplu la capitolul „Cheltuială la 1000 de lei venituri”, şefii de la Drumuri şi Poduri SA au primit drept indicator suma de 945,12 lei şi au realizat 900,91 lei. Indicator îndeplinit. Dar suma este ridicolă în condiţiile economiei de piaţă şi nu justifică existenţa unei astfel de firme în bugetul judeţului.

Raportul conclude că pentru anul 2021, directorii se s-au perindat la şefia instituţiei, adică Emilia Răcuciu (soţia primarului din Sălişte), Ioan Nicolae Călin (fiul primarului din Gura Râului) şi Mădălina Stoica (director economic) nu vor primi prime. Nici membrii Consiliului de Administraţie. Primele pentru fiecare director erau între 30.000 şi 32.000 de lei, iar pentru membrii Consiliului de Administraţie între 10.000 şi 13.000 de lei.

FOTO: DJ 106B Ocna Sibiului – Ţapu, numit şi drumul gropilor a intrat anul trecut în toamnă în reparaţii capitale cu firmă externă. Este unul din multele drumuri judeţene aflat în portofoliul de întreţinere al SC Drumuri şi Poduri SA.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului