spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Ministerul Educaţiei va lansa, în consultare, Ghidul pentru apelul PNRR de 234 de milioane de euro pentru digitalizarea universităţilor

Știri din Județ

Publicitate

Ministerul Educaţiei va lansa miercuri, în consultare, Ghidul pentru apelul PNRR de 234 de milioane de euro pentru digitalizarea universităţilor, a anunţat ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu.

„Vom lansa în consultare Ghidul pentru apelul în valoare de 234 de milioane de euro fonduri PNRR care are ca scop digitalizarea tuturor proceselor din universităţile româneşti, care are ca scop susţinerea pregătirii universităţilor româneşti pentru a identifica mai bine, mai clar, acele competenţe digitale, acele viitoare joburi care vor permite tinerilor noştri să răspundă aspiraţiilor de dezvoltare personală şi profesională de integrare într-o societate care, cu voia noastră sau fără voia noastră, va fi mult mai digitală decât este acum”, a spus Sorin Cîmpeanu, la evenimentul „Starea Naţiunii: Nivelul Literaţiei Digitale în România”.

El a făcut apel mai ales la colegii din mediul universitar, dar şi la toţi ceilalţi parteneri ca în termen de zece zile să vină cu idei de îmbunătăţire a acestui ghid.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că, la final, cel puţin 60 de universităţi vor beneficia de proiecte pentru digitalizare cu valori de la aproape 3 milioane de euro până la circa 8 milioane de euro.

În altă ordine de idei, el a anunţat că un alt apel va fi lansat în primul trimestru din 2023, iar în urma acestuia 100.000 de profesori vor fi formaţi din perspectiva pedagogiei digitale.

Sorin Cîmpeanu a precizat că în ultimul trimestru din 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru cele 100.000 de cadre didactice.

„În paralel, pe un alt plan, am lansat deja specificaţiile tehnice pentru ceea ce va trebui să se regăsească în fiecare şcoală. Este vorba despre acea reformă esenţială prin care am asumat, cu toate criticile de rigoare, ideea renunţării la tabla clasică cu cretă şi burete din fiecare dintre cele peste 80.000 de săli de clasă din România. (…) În momentul în care profesorul ştie că ceea ce predă poate fi transferat în timp real pe dispozitivul oricărui elev prezent în clasă sau din diverse motive aflat fizic într-o altă locaţie sunt convins că va fi mai atent”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?