5.2 C
Sibiu
vineri, 31 martie, 2023

Ministerul Educației a anunțat data când încep înscrierile la clasa pregătitoare

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Ministerul Educației a anunțat astăzi că va publica în Monitorul Oficial procedura de înscriere în anul 2023 la clasa pregătitoare. Ministerul a anunțat pe Facebook că doar în 3 mai vor începe înscrierile pentru anul școlar 2023-2024.


3 mai  – 18 mai 2023: Completarea, depunere și validarea cererilor-tip de înscriere

19-22 mai  Procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

23 mai – 29 mai 2023: Procesarea cererile-tip de înscriere prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea (în limita locurilor disponibile) sau respingerea cererilor acestora.

30 mai 2023: Repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

31 mai 2023: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere

Sursa: Facebook Ministerul Educației

A doua etapă de înscriere în învățământul primar

5 iunie 2023: Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile,   elaborate de inspectoratul școlar;

6 iunie – 12 iunie 2023: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

13 iunie – 14 iunie 2023: Procesarea lcererilor-tip de înscriere

15 iunie 2023: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Sursa: Facebook Ministerul Educației

Precizări pentru a doua etapă de înscriere:

Cererile -tip înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ unde există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere.

Părinții/ reprezentanții legali completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile.

Cerera-tip se depune/se transmite și se validează la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate.

Sursa: Facebook Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri