5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Consilierii sibieni au blocat o investiţie în Centrul Istoric

Știri din Județ

Scandalul clădirii de birouri ce se doreşte a fi construită pe strada Xenopol din Centrul Istoric al Sibiului continuă. Astăzi, vecinii din zonă au venit la şedinţa de Consiliu Local să expună contra-argumentele. Ei au subliniat faptul că proiectul poate afecta structura de rezistenţă a clădirii de lângă, dar şi că închide aerisile băilor acelei clădiri. De asemenea ei au expus mai multe motive tehnice şi juridice. Unul este legat de două procese existene pe rolul instanţelor referitoare la grăniţuire. Unul dintre vecini a aruncat voalat şi o provocare demnă de procuratură: cum s-a ajuns ca fosta grădină a Grădiniţei nr. 16 să devină proprietate privată şi acum să se dorească construirea unei clădiri de birouri. Vecinii au cerut consilierilor să nu aprobe proiectul şi să facă un regulament care să interzică aceste noi construcţii pe orizontală în Centrul Istoric.

Consilierii USR au susţinut şi ei demersul vecinilor şi au cerut Primăriei Sibiu să comande un studiu privind construcţiile în Centrul Istoric şi un regulament care să protejeze zona aceasta.

Preşedinta de şedinţă, consilierul PNL, Monica Munteanu a anunţat că proiectul respectiv a primit aviz negativ de la comisia de urbanism din Consiliul Local. Proiectul a fost respins cu 13 voturi din 22 consilieri prezenţi. Cei 13 au fost consilierii PNL, USR şi unul de la FDGR. Pentru proiect s-au exprimat 4 consilieri FDGR. Cei doi consilieri PSD şi unul de la FDGR s-au abţinut.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș