6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

STS a primit terenul cadou pentru parcări. USR-iştii s-au opus

Știri din Județ

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Sibiu de astăzi a fost şi un proiect de cedare a unui teren de 527 mp de către Primăria Sibiu, Statului Român, spre folosinţa Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

SIBIU INDEPENDENT a relatat pe larg despre acest subiect de acum două săptămâni. Noul sediu al STS de la Sibiu din strada Oituz, aproape de Piaţa Aurel Vlaicu a fost construit cu toate autorizaţiile necesare. Doar că respectiva clădire nu a fost prevăzută cu parcări. Nici cu teren adiacent pentru parcări. STS a făcut demersuri la Guvern, care la rândul lor au cerut Primăriei Sibiu să cedeze din terenul public o parcelă către STS. Consilierii locali au votat astăzi trecerea, cu 4 abţineri: consilierii USR.

Înainte de vot, consilierul USR, Ioan Plesciuc a luat cuvântul şi a subliniat că nu este normal faptul că respectiva clădire a primit avizele urbanistice necesare din start fără parcări. Regulamentul Local de Urbanism are prevăzute criterii clare privind numărul de parcări aferente unei construcţii noi de birouri. Plesciuc a sugerat ca proiectul să fie amânat de la vot, pentru ca Primăria Sibiu să negocieze cu Guvernul României un schimb de terenuri. El a şi identificat un teren viran plin de buruieni, proprietatea Statului, care poate fi cerut la schimb pentru cel dat STS. Acesta este situat în zona străzii Semaforului şi poate fi transformat în parcări pentru cetăţenii din zonă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri