spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Elena Nicolae, despre Turul Ciclist al Sibiului: Are nevoie de un partener strategic în viitor

Știri din Județ

Publicitate

Elena Nicolae, manager de comunicare al Turului Sibiului, a declarat pentru AGERPRES că a apărut o şansă enormă de dezvoltare a cursei, după atragerea a şase echipe de World Tour la ediţia din acest an (2-5 iulie), dar este nevoie de un partener strategic în viitor pentru a se ajunge la un nivel superior.

A 12-a ediţie a Turului Sibiului va reuni la start 29 de echipe şi 176 rutieri, maximul care pot fi înscrişi în această cursă, iar organizatorii se vor afla în impas dacă o altă echipă de World Tour va dori să vină în România.

Este suficient de remarcat că printre participanţi se numără olandezul Gijs Leemreize (Jumbo Visma), clasat al doilea în etapa a 17-a, de miercuri, din Il Giro, italianul Giovanni Aliotti (Bora), câştigătorul ediţiei 2021, şi poate Chris Froome (Israel Premier Tech), cvadruplu câştigător al Turului Franţei.

”Cea mai importantă noutate de anul ăsta este că vom avea la start şase echipe de World Tour, este o presiune foarte mare, iar felul în care au evoluat lucrurile este deja copleşitor pentru noi, echipa de organizare, dar sperăm să ne ridicăm şi noi la nivelul la care a ajuns evenimentul. E singura competiţie ciclistă din România care aduce echipe de World Tour, dar aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată, să fie şase echipe de World Tour, care au alte aşteptări de setup. Pornind de locul de cazare, masă, posibilităţi de pregătire şi antrenament înainte de etape, recuperare după etape, modul de desfăşurare a cursei, festivitatea de premiere. Mai implică şi lucruri foarte concrete, cum ar fi o taxă de participare (2.000 euro – taxa minimă), pe care organizatorii trebuie s-o plătească unei echipe de World Tour. Asta a reprezentat o provocare, pentru că bugetul competiţiei a fost depăşit, dar unele echipe au fost dispuse să vină fără să plătim acea taxă de participare. A contat foarte mult că Bora a venit acum doi ani la Sibiu şi a continuat să vină la fiecare ediţie. Ei apără tricoul galben, Giovanni Aliotti, care e în Giro, va veni şi la ediţia din acest an”, a declarat Elena Nicolae, manager de comunicare al cursei, pentru AGERPRES.

Cursa sibiană nu va mai avea startul din centrul Sibiului, ca până acum, prologul, un contratimp individual de 2,3 km, fiind programat în jurul Muzeului Astra din aer liber, la patru kilometri de oraş. Prima etapă Brezoi-Jina-Sibiu (206,9 km) marchează o incursiune pe şoseaua Transalpina, cea mai înaltă din România, în timp ce etapa a doua: Sibiu-Mediaş-Avrig-Bâlea Lac numără 179,4 km. Ultima zi programează două semi-etape: un contratimp individual de 12,5 km, Curmătura Stezii-Arena Platoş Păltiniş (12,5 km), urmat după-amiază de un traseu de 98,4 km, Sibiu-Poiana Sibiului-Sibiu.

”Această ediţie aduce ca noutate o etapă care se desfăşoară pe o porţiune mare din Transalpina, iar primul start are loc în altă parte decât de la Sibiu. În prima etapă plecăm de la Brezoi şi mergem spre Sebeş, pe Transalpina şi o cotim spre Sibiu prin Jina. Mai este o noutate, prologul nu va mai fi în centrul oraşului, pentru că în aceeaşi perioadă se desfăşoară un festival de artă foarte important, iar zona centrală este ocupată. Şi ne-am gândit la un prolog la Muzeul Astra, cel mai mare muzeu în aer liber din România, pentru că sunt spectaculoase imaginile cu cicliştii care pedalează printre casele vechi din muzeu. Scopul unui tur ciclist într-o mare măsură pentru publicul larg este acela de a promova zona în care se desfăşoară”, a adăugat Elena Nicolae.

Bugetul unei asemenea curse se ridică în jur de 250.000 de euro, dar pentru dezvoltarea cursei în viitor, Elena Nicolae a opinat că este nevoie de un partener strategic: ”În cazul unui tur ciclist, organizatorul plăteşte tot, de la cazare la masa rutierilor, care nu plătesc nicio taxă de participare, până la toate forţele angrenate în organizare, inclusiv ambulanţă, poliţie, închiderea drumului, toată logistica necesară. E o muncă enormă şi la Sibiu s-a format o echipă care a fost implicată şi în organizarea Turului României, pentru că a acumulat o experienţă pe care nu o mai are altcineva. Acum e o şansă enormă, ca turul să crească nu numai ca număr de zile de competiţie. Având în vedere participarea echipelor de World Tour, dacă le oferi cinci zile cu siguranţă vor veni mai multe. Dacă ne uităm la Turul Ungariei de lângă noi au fost 12 echipe înscrise. Mai multe zile şi poate o extindere geografică, numai în Transilvania sunt mai multe trasee montane care ar face senzaţie într-un tur ciclist. Dar pentru asta Turul are nevoie de un partener strategic, care să înţeleagă oportunitatea de imagine pe care o are şi să ne ajute inclusiv în ceea ce priveşte strategia de promovare. Turul are nevoie din acest moment să lucreze cu echipe specializate pe comunicare, pe PR, marketing”.

Organizatorii Turului ciclist al Sibiului au confirmat, joi, participarea a şase echipe de World Tour la ediţia din acest an a cursei.

Cofidis este cea din urmă echipă din elita ciclismului profesionist care a confirmat participarea la Turul Sibiului, după BORA-hansgrohe, Israel-Premier Tech, Jumbo-Visma, Lotto Soudal şi Astana Qazaqstan.

Turul ciclist al Sibiului 2022 se va desfăşura între 2 şi 5 iulie, iar la start vor fi prezente ProTeam Drone Hopper – Androni Giocattoli, Bardiani CSF Faizane, Team Novo Nordisk şi alte 20 de echipe continentale, precum şi două echipe naţionale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri