spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Consilierul Cătălin Stanciu aruncă bomba

Știri din Județ

Publicitate

În şedinţa de Consiliu Local al municipiului Sibiu, Cătălin Stanciu, consilier PSD, a propus trecerea instituţilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean în cea a Primăriei Sibiu. Stanciu a venit cu propunerea în contextul unui expozeu despre subfinanţarea an de an a instituţiilor de cultură de către Consiliul Judeţean Sibiu. El a remarcat că aceste instituţii, vin şi cer bani apoi de pe Agenda Culturală a municipiului Sibiu. La fel fac şi spitalele din subordinea Consiliului Judeţean.

Stanciu a declarat că aproximativ 7 milioane de lei a alocat anul acesta Consiliul Local Sibiu şi Primăria pe agendele culturale şi de sănătate instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. El a remarcat că reciproca nu este valabilă. Consiliul Judeţean Sibiu a alocat doar 40.000 de lei pentru teatrele din Sibiu pe agenda culturală. Teatrul Radu Stanca şi Teatrul Gong au primit 30.000, respectiv 10.000 de lei de la Consiliului Judeţean Sibiu pe Agenda Culturală.

Adrian Bibu, liderul consilierilor PNL, care ţine şi funcţia de administrator al Consiliului Judeţean Sibiu a intervennit pentru a lămuri că aceste instituţii, indiferent de forma de subordonare fac activităţi pentru sibieni. De aceea este firesc să fie finanţate şi de Consiliului Judeţean, dar şi de Primăria Sibiu.

De remarcat că în timpul discursului consilierului Cătălin Stanciu, primarul Sibiului Astrid Fodor a dat din cap afirmativ, semn că era de acord cu cele spuse în intervenţia consilierului.

FOTO: Consilierii PSD Cătălin Stanciu şi Alexandru Popa

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri