0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

USR-iştii vor ca Sibiul să se inspire de la Braşov pentru Zona Metropolitană

Știri din Județ

Organizaţia Judeţeană a USR propune preluarea modelului Zonei Metropolitane Braşov şi la Sibiu şi pentru aceasta îl va invita pe primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, la o dezbatere care va avea loc în luna iunie, a anunţat preşedintele USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu, vineri, într-o conferinţă de presă.

„Cu ajutorul lui Nicu Ştefănuţă şi cel al primarului oraşului Braşov, Allen Coliban, vom organiza în iunie, cel mai probabil în 17 iunie, o dezbatere publică pe tema Zonei Metropolitane. Vrem să aducem bunele practici de la Braşov, care este avansat în zona aceasta, ei au făcut deja demersuri, vrem să le aducem la Sibiu unde suntem un pic greoi”, a spus preşedintele USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu.

Prezent la conferinţa de presă, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, care este sibian, a spus că şi la Sibiu ar fi util dacă s-ar înfiinţa o agenţie pentru Zona Metropolitană, aşa cum este deja la Braşov.

„Modelul Braşovului, care are o agenţie descentralizată pentru Zona Metropolitană, cu un director, un staff, cu tot ce trebuie, este pentru noi poate un model. Şi da, vrem să vindem acest model. (…) Da, vrem să copiem ceea ce este bun”, a afirmat europarlamentarul Nicu Ştefănuţă.

Sursa info: AGERPRES 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș