12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Târgul de Jucării, ediția a XV-a de la Muzeul Satului, începe mâine

Știri din Județ

în perioada 28 mai – 1 iunie 2022, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, va avea loc evenimentul Târgul de Jucării, ediția a XV-a

Timp de 5 zile, de sâmbătă până miercuri, de Ziua Copilului, 25 de meșteri populari din toate colțurile țării vor susține o serie de ateliere (meșteșugărești) interactive. În acest mod, vizitatorii vor învăța cum se fac jucăriile de altădată. În attach veți regăsi programul complet, pe zile, al acestui eveniment. 

De asemenea, duminică, 29 mai 2022, ora 13, va fi inaugurată Platforma Educațională Etno Tehno Parc

BACKGROUND INFO Platforma Educațională Etno Tehno Parc

Zona dedicată activităților educaționale în aer liber, Etno Tehno Parc din Muzeul ASTRA, atat de cunoscută publicului din Sibiu și din toată țara, va deveni, probabil, unică prin modul de valorifcare și în ceea ce privește infrastructura cultural-educațională prezentă în acest moment din România, dar și din muzeele de profil din Europa. La Etno Tehno Parc am extins suprafața construită cu o șură din Mărginimea Sibiului, mai exact din Cacova, care va deveni multifuncțională  deservind astfel nevoile publicului vizitator prin cele 4 spații utilizabile atât în sezonul de vizitare cât și în extrasezon. Mai mult decât atât, șura va fi un exemplu de bună practică despre cum poți reutiliza o construcție specifică arhitecturii vernaculare în zonele rurale din România. 

În spatele pavilionului educațional, platforma s-a extins asigurând astfel un spațiu generos pentru un număr mai mare de beneficiari. S-a intervenit și peisagistic pe o suprafață de cca 2000 mp, unde tinerii vizitatori ai muzeului pot desfășura diverse activități sportive, în curtea școlii de odinioară. 

Zona va deservii și altor activități, cum ar fi conferințe, simpozioane, teambuildinguri dar și întâlniri de afaceri. Cu astfel de realizări/ fapte, Muzeul ASTRA demonstrează încă o dată plierea pe noile nevoi din societate, dar și modalități concrete de valorizare a infrastructurii existente.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri