31.3 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024
Array

Sibiul pe locul 3 în ţară la locuri de joacă

Știri din Județ

Un nou loc de joacă se construieşte în România în fiecare zi însă numai puţin peste jumătate dintre locurile de joacă construite sunt în spaţii publice în care copiii pot avea acces neîngrădit, arată o analiză a unei companii care monitorizează piaţa de construcţii şi proiectele de investiţii.

Timiş (35), Cluj (33) şi Sibiu (28) sunt judeţele în care se construiesc cele mai multe locuri de joacă. Cu 27 de locuri de joacă, Bucureştiul este urmat de judeţele Bihor (cu 26 de locuri de joacă noi) şi Constanţa (25 locuri de joacă), potrivit analizei IBC Focus care a monitorizat în ultimul an (mai 2021 – mai 2022), prin platforma Victa.ro, 628 de şantiere şi proiecte ce reprezintă şi construirea de locuri de joacă.

„Monitorizăm şantierele de pe întreg teritoriul ţării şi este important să vedem care sunt cei mai activi dezvoltatori de proiecte de locuri de joacă. Vestea bună este că majoritatea proiectelor sunt noi – 360, la nivel naţional. Practic, putem spune că în fiecare zi în România se construieşte un nou loc de joacă. Un sfert dintre proiectele monitorizate sunt locuri de joacă existente care se află în modernizare în prezent”, a declarat Andrei Spătaru, CEO al companiei IBC Focus.

Analiza IBC Focus nu a luat în calcul achiziţiile directe făcute de diverse autorităţi pentru echipamente de locuri de joacă. Conform SEAP, în ultimele 12 luni au fost identificate circa 100 de astfel de achiziţii, iar valoric nu sunt reprezentative.

Statul este cel mai mare şi important investitor în crearea de locuri de joacă pentru copii în condiţiile în care peste 80% din locurile de joacă monitorizate sunt cu finanţare de la stat. Pe de altă parte, aproape jumătate (45%) dintre locurile de joacă anunţate sunt create în cadrul grădiniţelor, şcolilor şi creşelor. În general, aceste locuri de joacă nu sunt deschise publicului larg. În prezent, există în lucru un proiect legislativ care îşi propune să permită folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program, subliniază sursa citată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va disputa un nou amical în Turcia