10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Ziua Copilului care Protejează Mediul, la Avrig

Știri din Județ

Scrisoare – record cu tematică ecologică, la Avrig

Epistola, lungă de 7 metri, a fost premiată de Ziua Copilului care Protejează Mediul.
Peste 1200 de elevi și preșcolari care învață în școlile și grădinițele din Avrig, Bradu, Mârșa, Săcădate și Glâmboaca, au răspuns invitației Primăriei Orașului Avrig de a participa la proiectul de educație ecologică prin joacă, Prietenii Naturii – un proiect organizat de Primăria Orașului Avrig, partener ADI ECO Sibiu.

În luna mai, în cadrul campaniei de conștientizare, în școlile avrigene au fost organizate diferite activități cu tematică ecologică. Organizatorii au încurajat planificarea unor ore de educație ecologică în natură, în cadrul cărora elevii au fost invitați să observe flora și fauna.

De asemenea, au fost instituite Patrule Verzi în fiecare școală și a avut loc o competiție de colectare selectivă.
Punctul culminant al proiectului de educație ecologică a fost chiar instituirea, la nivel local, a “Zilei Copilului care Protejează Mediul”. Astfel, cu o zi înainte de 1 iunie, 31 mai a fost o zi dedicată copiilor care iubesc natura, cu jocuri și activități distractive, în Piața Gheorghe Lazăr din Avrig. Astăzi a avut loc și premierea câștigătorilor competiției de vizualuri cu tematică ecologică. Cu sprijinul sponsorilor locali, premiile au constat în trotinete, role, skateboarduri și boxe portabile iar buna – dispoziție a fost asigurată de clovnul Farfarello și de super – eroii colectării selective: Mărie Hârtie, PETrică și Miticlă.


În cadrul campaniei de conștientizare, copiii au fost provocați să propună rezolvări pentru diferite probleme de mediu, într-un mod distractiv, învățând să găsească singuri soluții, și să rezolve situații precum gunoaiele aruncate la întâmplare la marginea localităților în care locuiesc sau deșeurile selectate necorespunzător.
Copiii au fost invitați să realizeze vizualuri cu tematică ecologică, care să
ilustreze mesajele – cheie ale campaniei, încurajând o atitudine conștientă și grijulie a copiilor față de natură. O clasă de elevi de la Liceul Teoretic Gheorghe Lazăr Avrig a realizat un proiect special, pentru a marca Ziua Copilului care Protejează Mediul. Aceștia au scris zeci de scrisori, în total 7 metri de hârtie cu mesaje pro – mediu.

Campania de conștientizare “Prietenii Naturii – Educație ecologică prin joacă”, este un proiect al Primăriei Avrig, în parteneriat cu Liceul Teoretic “Ghe. Lazăr” Avrig, Liceul Tehnologic Mârșa și Școala Gimnazială Avrig, ADI ECO și Garda de Mediu Sibiu.

Sponsorii proiectului au fost Soma, Somarest, Medi Holding, Lazăr
Trans, Benzinăria Octano, Complex Turistic Brândușa, Jifa și
Brambura Park.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri