-2.7 C
Sibiu
luni, 30 ianuarie, 2023

Muzică în Catedrala Luterană

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

De la începutul lunii iunie şi până în data de 17 decembrie, Biserica Evanghelică CA Sibiu (Biserica Sf. Maria) din Piaţa Huet va găzdui, o serie de 75 de concerte, în fiecare marţi de la ora 19:00, vineri de la ora 12:00 şi sâmbătă de la ora 19:00, din cadrul proiectului Muzică în Caterdala Luterană.

Datorită faptului ca proiectul de „Punerea în valoare a clădirii de partimoniu – Biserica Evanghelică CA Sibiu – prin lucrări de conservare, restaurare a clădirii şi modernizarea infrastructurii conexe – Piaţa Huet, Sibiu, judeţul Sibiu”, s-a finalizat cu succes, anul acesta ne putem bucura împreună de întreaga Biserică, care cuprinde atât nava centrală, dar şi sacristia, ferula, balconul orgii, pentru a organiza tradiţionalele concerte la orgă. 

În Biserică sunt funcţionale 4 orgi mici poziţionate în locaţii diferite şi orga mare, care va acompania o parte dintre concertele acestui proiect, deoarece aceasta se va bucura în anul 2022 de o restaurarea completă. Acest lucru ne perimite o varietate mare de sunete, acustică şi diferite spaţii de organizare.

Seria de concerte va debuta vineri, 03 iunie 2022, începând cu ora 12.00, concert organizat în paralel cu Târgul de produse ecologice, Vinerea Vedre, care are loc în Piata Huet, păstrând astfel conceptul de succes al anilor anteriori, pentru a oferi vizitatorilor, turiştilor, localnicilor o varietate cât mai mare de evenimente culturale, o privire de ansamblu asupra culturii gastronomice locale, concerte de orgă şi o posibila vizitare a Bisericii.

Cel de-al doilea concert din cadrul proiectului, va avea loc sâmbătă, 04 iunie 2022 de la ora 19.00, unde invitaţii speciali ai serii sunt Corul MonteverdiChor din Munchen, sub îndrumarea dirijorului Konrad von Abel. Repertoriul a cappella al corului include o plajă largă de lucrări sacre şi laice, începând de acum şase secole. Toate lucrările sunt cântate în limba originală. Pe lângă redarea captivantă şi cu intonaţie sigură, MonteverdiChor Munchen se caracterizează printr-un sunet transparent care scoate în evidenţă structura filigranată a lucrării, ceea ce nu devine niciodată un scop în sine, ci este întotdeauna în slujba formei muzicale.

Biletul de intrarea este de 20 lei pentru adulţi pentru concertele care vor avea loc în zilele de marţi şi sâmbătă, copiii sub 12 ani având gratuitate, iar intrarea este gratuită pentru concertele din zilele de vineri.

Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii. 

Evenimentele se înscriu în cadrul proiectului „Muzică în Catedrala Luterană” şi este cofinantat de Primăria Municipiului Sibiu.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri