0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Adrian Bibu, alături de copiii speciali ai Sibiului

Știri din Județ

Copiii, parinții și dascălii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu au participat astăzi la festivitatea de încheiere a anului școlar. Alături de ei a fost şi Adrian Bibu, adiministratorul judeţului.

„Am găsit aici o echipă de profesori implicați, care cu răbdare, înțelegere și responsabilitate îi pregătesc pe elevi pentru viață. Vă felicit dragi colegi pentru tot ceea ce faceți pentru acești tineri! Dragi copii, vă doresc o vacanță frumoasă!” a transmis Bibu.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 Sibiu oferă servicii psihopedagogice, psihologice şi de consiliere în domeniul educaţiei speciale beneficirilor direcţi (preşcolari/şcolari cu deficienţe, dar şi părinţilor, cadrelor didactice, membrilor comunităţii locale) din municipiul şi judeţul Sibiu, dar şi din ţară.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 Sibiu funcţionează într-o clădire din centrul istoric al oraşului – zona Parcul Astra, clădire care  face parte din patrimoniul Fundaţiei Culturale Astra şi care a fost construită sub patronajul  Mitropolitului Transilvaniei Andrei Şaguna  pentru a deveni o şcoală normală de fete.

De-a lungul anilor, generaţii de elevi deficienţi de auz au beneficiat în această instituţie de educaţie şi instruire psihopedagogică. Până în 1990, lipsa protezării a îngrădit formarea competenţelor de comunicare orală la copiii deficienţi de auz, comunicarea bazându-se în special pe folosirea limbajului mimico-gesticular, a labiolecturii  şi a dactilemelor.

Astăzi, şcoala beneficiază de o dotare europeană  şi de condiţii optime de internat (120 locuri) pentru elevi şi preşcolari.

Centrul şcolar a luat fiinţă la începutul anului şcolar 2006- 2007.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș