spot_img
13.1 C
Sibiu
duminică, 26 mai, 2024
spot_img

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu aniversează 175 de ani

Știri din Județ

Publicitate

Ziua Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, 175 de ani de învăţământ militar românesc şi International Military Academic Forum

Publicitate

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, continuatoare şi succesoare a tradiţiilor educaţionale şi instituţionale a primei şcoli militare de ofiţeri din România, aniversează marţi, 14 iunie, 175 de ani de învăţământ militar românesc. Cu acest prilej, în incinta academiei va fi organizat, la ora 09.00, ceremonialul militar dedicat, în cadrul căruia va fi decorat Drapelul de luptă al instituţiei şi vor fi acordate premii şi distincţii.

De asemenea, de la ora 10.00, în aula „Ştefan cel Mare” a academiei, va avea loc deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a noua ediţii a Forumului Academic Militar Internaţional (International Military Academic Forum -iMAF), găzduit pentru a doua oară de instituţia noastră.

La ediţia din acest an, la dezbaterile din cadrul iMAF-ului vor participa 57 de reprezentanţi din 14 ţări (Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehia, Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, România şi Statele Unite ale Americii), care vor dezbate teme ce privesc pregătirea viitorilor ofiţeri şi găsirea unor soluţii viabile pentru sporirea numărului de schimburi de studenţi şi tineri ofiţeri între instituţiile militare de învăţământ superior.

iMAF este un proiect iniţiat de reprezentanţii Academiei Militare Tereziene din Wiener Neustadt – Austria, la care au fost cooptaţi, începând cu anul 2014, reprezentanţii Universităţii de Apărare din Brno – Cehia, Universităţii Militare a Forţelor Terestre din Wroclaw – Polonia, Universităţii Naţionale a Serviciilor Publice din Budapesta – Ungaria şi Academiei Forţelor Terestre din Sibiu – România. În prezent, acest forum internaţional de discuţii are 22 de parteneri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA