0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Săptămâna internațională Helen Keller, de conștientizare a surdocecității, aniversată la Sibiu

Știri din Județ

Luna iunie este considerată luna internațională de conștientizare a surdocecității Helen Keller. Cu această ocazie, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.2 din Sibiu s-a demarat proiectul „Helen Keller cu Sense”.

Elevii Centrului au participat, alături de voluntari și de elevi din unitățile de învățământ partenere, la o serie de ateliere inovative și atractive de conștientizare a surdocecității realizate cu și pentru copiii cu surdocecitate / deficiențe senzoriale multiple care să îi pună în valoare și să ducă la creșterea stimei de sine și a capacității proprii de a realiza anumite sarcini în mod creativ, toate sub sloganul „Helen Keller cu SENSE!”

Printre atelierele la care au participat elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr.2 din Sibiu se numără: Cort senzorial, Curcubeul veseliei, Brățările prieteniei, Traseu senzorial, Traseu psihomotric, Atelierul verde, Atelier vizionare film biografic Helen Keller, Atelier de pictură, Atelier Black light Theatre și dans, Atelier Origami, Atelier de audiologie.
Teatrul, dansul, muzica, pantomima și mult așteptatele baloane cu heliu au încântat toți participanții și au adus zâmbetul pe buze și în sufletul tuturor.

“Astăzi a fost o zi cu SENSE, o oportunitate de a fi împreună!
Mulțumim voluntarilor, partenerilor și tuturor celor care au contribuit la creionarea unei zile atât de speciale!
Mulțumim Sense International România!”
– au transmis reprezentanții Centrului pe pagina de Facebook

Mai multe fotografii AICI

SURDOCECITATE , potrivit DEX: Deficiență gravă, multisenzorială (combinație de deficiențe de văz și de auz), de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe și care cauzează dificultăți majore în sfera comunicării, a accesului la informație, orientare și mobilitate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș