12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

VIDEO-FOTO: Ministrul Apărării Naționale, prezent la Ziua Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Știri din Județ

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a participat , astăzi, 14 iunie, la Ziua Academiei Forțelor Terestre (AFT) „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la ceremonia de aniversare a 175 de ani de învăţământ militar românesc ce va avea loc în incinta școlii, informeză MApN.

În cadrul activității a fost decorat Drapelul de luptă al unității, iar în marja ceremoniei a avut loc deschiderea lucrărilor celei de-a noua ediții a Forumului Academic Militar Internaţional (iMAF).

Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, continuatoare şi succesoare a tradiţiilor educaţionale şi instituţionale a primei şcoli militare de ofiţeri din România, aniversează astăzi, 14 iunie, 175 de ani de învăţământ militar românesc. Cu acest prilej, în incinta academiei a fost organizat, la ora 09.00, ceremonialul militar dedicat, în cadrul căruia a fost decorat Drapelul de luptă al instituţiei şi vor fi acordate premii şi distincţii.

De asemenea, de la ora 10.00, în aula “Ştefan cel Mare” a academiei, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a noua ediţii a Forumului Academic Militar Internaţional (International Military Academic Forum -iMAF), găzduit pentru a doua oară de AFT Sibiu.

La ediţia din acest an, la dezbaterile din cadrul iMAF-ului au participa 57 de reprezentanţi din 14 ţări (Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehia, Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, România şi Statele Unite ale Americii), care au dezbătut teme ce privesc pregătirea viitorilor ofiţeri şi găsirea unor soluţii viabile pentru sporirea numărului de schimburi de studenţi şi tineri ofiţeri între instituţiile militare de învăţământ superior.

iMAF este un proiect iniţiat de reprezentanţii Academiei Militare Tereziene din Wiener Neustadt – Austria, la care au fost cooptaţi, începând cu anul 2014, reprezentanţii Universităţii de Apărare din Brno – Cehia, Universităţii Militare a Forţelor Terestre din Wroclaw – Polonia, Universităţii Naţionale a Serviciilor Publice din Budapesta – Ungaria şi Academiei Forţelor Terestre din Sibiu – România. În prezent, acest forum internaţional de discuţii are 22 de parteneri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri