5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță organizează vineri o conferință de presă la Sibiu. Tema: evenimentul ”Zona Metropolitană Sibiu. Oportunități și provocări” (CP)

Știri din Județ

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe) organizează vineri, 17 iunie, ora 14:30, o conferință de presă la Hotel Continental Forum Sibiu (sala Eiffel).

 

La conferința de presă vor participa, alături de Nicu Ștefănuță, Allen Coliban, Primarul Municipiului Brașov, Ruxandra Cibu Deaconu, președintele filialei județene USR Sibiu și Ioan Plesciuc, consilier local USR.

Discuția se va axa pe evenimentul ”Zona Metropolitană Sibiu. Oportunități și provocări”, organizată de Nicu Ștefănuță împreună cu Filiala Județeană USR Sibiu, vineri, 17 iunie, începând cu ora 15:30. Dezbaterile vor fi trasate în jurul principalelor aspecte legate de oportunitățile creării unei zone metropilitane în regiune, nevoia de organizare metropolitană, beneficiile așteptate de populație, afaceri și societate, precum și modele de bune practici la nivel național și european.

 „Lumea s-a urbanizat rapid și continuă să o facă. La nivelul regiunii Sibiu, se resimte nevoia unui proces de metropolizare, după model european, care să maximizeze potențialul unic al regiunii. Prin crearea unei zone metropolitane și prin atragerea de noi fonduri europene, Sibiul poate deveni, în primul rând, un hub de afaceri, care să ofere locuitorilor săi o calitate a vieții ridicată, precum și noi posibilități pentru cetățenii comunelor și localităților vecine pentru dezvoltare și facilități moderne, cum sunt transportul sau accesul facil la școli și grădinițe. O zonă metropolitană va crea o colaborare între municipiu, orașe și comune, necesară pentru dezvoltarea serviciului public, a economiei, a turismului și a infrastructurii”, declară europarlamentarul sibian.

La eveniment vor participa, în calitate de vorbitori principali, alături de Nicu Ștefănuță, Primarul Municipiului Brașov Allen Coliban, Directorul Zonei Metropolitane Brașov, Dragoș David, Marius Vulcan, Membru în Comisia Națională de Arbitraj și Ruxandra Cibu Deaconu, președinta filialei județene USR Sibiu.

Evenimentul va fi moderat de doamna Eleonora Scarlet-Ritter.

Nicu Ștefănuță este europarlamentar USR.

Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și membru supleant în Comisia pentru Comerț Internațional.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri