20.2 C
Sibiu
marți, 06 iunie, 2023

Aproape 400 de absolvenți ai clasei a VIII-a, înscriși pentru susținerea probei scrise la disciplina Limba și literatura maternă

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Astăzi, 17 iunie 2022, 393 de absolvenți ai clasei a VIII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, au fost înscriși pentru susținerea probei scrise la disciplina Limba și literatura maternă, la nivelul județului Sibiu.

La această probă scrisă au fost prezenți 393 candidați (378 candidați la limba și literatura germană maternă și 15 candidați la limba și literatura maghiară maternă). Nu au existat elevi absenți sau eliminați pentru tentativă de fraudă.  

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în ziua de 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate joi, 30 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri