spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Documentația tehnică pentru Art Parc Cetății, finalizată

Știri din Județ

Publicitate

Proiectul de reamenajare a parcului Cetății a mai parcurs o etapă: documentația tehnică a fost elaborată și predată Primăriei de firma contractată. Indicatorii tehnico-economici vor fi supuși aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din această lună.

“Ne apropiem de implementarea încă unui proiect propus de sibieni: Art Parc Cetății. Subliniez de la bun început un aspect important: vegetația din parc nu va fi afectată ci, dimpotrivă, va fi îmbogățită. Ceea ce propunem prin acest proiect este tocmai punerea în valoare a parcului și transformarea acestuia într-un spațiu mai funcțional, mai atractiv pentru petrecerea timpului liber, prin intervenții neinvazive.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Scopul amenajărilor propuse este acela de a transforma parcul în suprafață de peste 10.000 mp dintr-un simplu culoar pietonal de tranzit, într-un loc pentru relaxare și petrecerea timpului liber în centrul istoric al Sibiului. 

Printre amenajările avute în vedere de Primăria Sibiu și preluate în proiectul tehnic se numără:

✓ Amplasarea unui mobilier urban nou: șezlonguri pe malurile de pământ, bănci circulare și tabureți, cu șezuturi din lemn. Pe o parte dintre aceste elemente de mobilier vor fi disponibile prize de încărcare a dispozitivelor mobile, iar altele vor fi dotate cujardiniere pentru plante. 

✓ Îmbunătățirea cadrului natural existent prin completarea cu plante de mici dimensiuni în jardinierele de pe noul mobilier urban. De asemenea, se vor planta tei sau mesteceni

✓ Pe lângă aleile existente, se vor amenaja corespunzător aleile de pământ și se vor pava cu materiale naturale. Și Aleea Celebrităților va fi prelungită prin intermediul acestui proiect.

✓ Reabilitarea balconului existent și zugrăvirea acestuia cu o vopsea specială care permite refacerea mai ușoară în cazul unor vandalizări cu graffitti.

✓ Un iluminat public mai bun, prin extinderea rețelei existente, precum și adăugarea unui iluminat arhitectural mai deosebit, la nivelul solului, lângă arbori și ziduri. Pe aleile noi care se vor crea vor fi instalate corpuri LED de mici dimensiuni care vorcrea un efect vizual similar cu licuricii. 

✓ Amplasarea unor cișmele, dintre care una va fi dotată cu adăpătoare pentru animalele de companie

✓ Zona va fi dotată cu rastele pentru biciclete, recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor și un coș dotat și cu pungi pentru dejecțiile animalelor de companie

✓ Malurile de pământ de pe ambele părți vor fi stabilizate cu geocelule, umplute cu pământ vegetal și însămânțate cu gazon. 

✓ Se vor instala camere video care vor monitoriza zona, pe de o parte pentru a descuraja fenomenul vandalizărilor, iar pe de altă parte pentru siguranța cetățenilor. 

Valoarea estimată a acestei investiții este de 3 milioane de lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda