10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Cinci etape ale reciclării aluminiului

Știri din Județ

Oamenii reciclează aluminiu de aproape 100 de ani și un procent incredibil de 75% din metalul fabricat este încă folosit în ziua de azi.

Aluminiul reciclat are exact aceleași proprietăți ca și noul aluminiu rezultat, dar necesită doar cinci la sută din energie pentru a se produce.

Aluminiul poate fi reprocesat și reformat la nesfârșit, iar metalul nu își pierde nicio calitate în timpul procesului de reciclare.Reciclare aluminiuReciclarea aluminiuluiReciclare aluminiu RomaniaReciclare aluminiu Ghid e-reciclare.roReciclare aluminiu pentru reutilizareReciclare aluminiu pentru productia de noi conserve

Metalul este extrem de versatil și este utilizat într-o multitudine de produse diferite, de la mașini până la rame pentru ferestre și de la avioane la ambalaje alimentare. Acest ciclu de reutilizare fără sfârșit este cunoscut și sub denumirea de reciclare cu „buclă închisă”. Pentru conservele de băuturi colectate în Marea Britanie, bucla închisă înseamnă că conservele uzate sunt reprocesate și refăcute în mai multe conserve, potrivit https: reciclare.ro

CINCI ETAPELE ALE PROCESULUI DE RECICLARE aluminiu:

  • COLECTARE ALUMINIU

Conservele de mâncare, ambalajele din sau cu folie de aluminiu sunt colectate în mod obișnuit din case sau se pot amesteca cu alte ambalaje pentru alimente și băuturi, inclusiv cutii alimentare din oțel. Unele scheme de reciclare colectează conservele  separat – consultați site-ul web al consiliului local pentru detalii despre cum să reciclați acasă.

  • SORTAREA ALUMINIULUI

Materialele reciclabile vor fi duse la o stație locală de reciclare de deșeuri sau la o instalație de recuperare a materialelor (MRF) unde sunt sortate. Metalele sunt separate cu ajutorul magneților, iar articolele din aluminiu și oțel sunt comprimate în baloți.

  • REPROCESAREA ALUMINIULUI

Baloții conservelor de aluminiu sunt apoi duși la la o instalație de reprocesare, unde trec prin patru etape – mărunțire, decorare, topire și turnare. În faza finală, metalul topit este turnat în lingouri mari.

În Regatul Unit, Novelis operează singura instalație de reciclare a conservelor penrtu băuturi din aluminiu din Europa, unde conservele sunt reprocesate într-o „buclă închisă” pentru a face metal refolosit pentru fabricarea mai multor conserve de băuturi. Această instalație are capacitatea de a recicla orice conserva de băutură de aluminiu care poate fi vândută în Marea Britanie.

  • TRANSPORTUL ALUMINIULUI

Baloții  sunt transportați la o fabrică de laminare și reciclare pentru a reprocesa foile de aluminiu, din care pot fi fabricate noi ambalaje.

  • CONVERTIREA ALUMINIULUI

Foaia de aluminiu este transformată într-o gamă variată de ambalaje.

Articol susținit de ADI ECO SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri