12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Gest INUMAN: Șofer filmat în timp ce abandona mai mulți câini la Sadu

Știri din Județ

Un video șocant a fost postat pe pagina de Facebook a comunei Sadu. Un șofer oprește mașina la marginea drumului și abandonează 3-4 câini.

Gestul bărbatului a fost surprins de camere de supraveghere instalate în comună, autoritățile încercând să-l identifice și să-l tragă la răspundere. În imagini se poate observa cum acesta abandonează 3-4 câini de talie medie.

„Un individ care a căzut cu el însuși de cuviință, a recurs la acest gest necugetat și a dovedit că este lipsit de respect și de suflet. Poate ne ajutați să îl identificăm și Politia animalelor să îl sancționeze conform prevederilor legal.” se arată în postarea Facebook

„Polițiștii specializați în domeniul protecției animalelor efectuează deja verificări pentru a lămuri situația prezentată mai jos și a aplica măsurile legale in consecință.” a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Conform legii, abandonarea sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului constituie contravenție conform art. 6 alin. 2 lit. e din Legea nr. 205/2004 republicată și este sancționată de art. 26 alin 2 din aceeași lege,cu amendă cuprinsă între 3.000 si 12.000 lei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri