14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

JUDEȚUL SIBIU – Continuă acțiunea de informare și prevenire a consumului de droguri

Știri din Județ

În cursul acestei săptămâni, polițiștii sibieni din cadrul Biroului Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din I.P.J. Sibiu, împreună cu specialiștii Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Sibiu au continuat acțiunile informativ – preventive pe linia prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor.

În perioada 20 – 24.06.2022, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlara au desfășurat activități preventiv-informative în trei licee tehnologice din municipiul Sibiu pe linia conștientizării consecințelor consumului de droguri, la activități participând 132 elevi.

De asemenea, au fost desfășurate activități comune cu specialiștii Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Sibiu în 4 cămine studențești din Sibiu, la care au participat 90 de studenți.

Obiectivul principal al acțiunilor este conștientizarea cetățenilor cu privire la consecințele consumului de droguri, de la deteriorarea sănătății sau chiar pierderea vieții, până la consecințele operațiunilor ilicite cu astfel de substanțe.

Astfel, adolescenții și nu numai au primit informații despre efectele negative pe care consumul de droguri le are asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale.

Indicii pe care adulții le pot urmări la copiii lor si care pot sugera consumul de droguri:

– schimbarea bruscă a comportamentului;

– treceri fără motiv de la veselie la tristețe, uneori chiar agresivitate neobișnuită, iar de la agresiune la liniște și delăsare;

– pierderea apetitului alimentar și nevoia de a consuma apă în mod nejustificat;

– pierderea graduală a interesului pentru școală, hobby-uri, prieteni etc.;

– stări de somnolență și apatie inexplicabile, obosealăexcesivă  fără o cauză aparentă;

– cheltuieli excesive, dispariția banilor sau a unor obiecte de valoare din casă;

– pete neobișnuite, mirosuri ciudate pe piele sau îmbrăcăminte.

În cazul în care observați indicii ale consumului de droguri, purtați o discuție sinceră și deschisă cu copilul dumneavoastră, oferiți-i sprijin, încredere și, împreună cu specialiști în consiliere, psihologi, grupuri de suport, ajutați-l și ajutați-vă în depășirea acestei situații.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri