14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Încă 10 stații de încărcare a mașinilor electrice vor fi instalate în Sibiu până la finalul anului

Știri din Județ

Primăria Sibiu a contractat proiectarea și execuția lucrărilor de instalare a încă 10 stații de încărcare a vehiculelor electrice și hibride. Firma Street Lighting SRL va elabora proiectul tehnic și detaliile de execuție, va realiza documentația pentru obținerea avizelor pentru amplasarea stațiilor în teren, le va instala și le va pune în funcțiune în termen de 5 luni de la semnarea contractului.

“În Sibiu există în prezent 5 stații publice de încărcare, duble, în parcarea de pe Cazarma 90 și în cea supraterană, de mare capacitate, din cartierul Hipodrom. După amplasarea acestor 10 stații noi, urmează să instalăm în Sibiu alte 45 de stații prin proiectul depus pentru achiziționarea de autobuze care să deservească transportul în zona periurbană a orașului. De asemenea, prin proiectele de eficientizare energetică a unor clădiri publice, este prevăzută instalarea a încă 10 astfel de puncte de alimentare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Cele 10 stații vor fi instalate în zona centrală, dar și în cartiere:

  • În parcarea de pe strada Rahovei, în zona Aleii Șelimbăr
  • În parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecției cu strada Siretului
  • În parcarea de pe Calea Șurii Mari din zona intersecției cu Drumul Ocnei (lângă sediul Direcției Sanitar-Veterinare)
  • În parcarea publică din spatele „Centrului Cultural Ion Besoiu”
  • 2 stații în parcarea de pe Cazarma 90
  • 2 stații pe strada 9 Mai, în zona Gării (parcarea de lângă Parcul Piața 1 Decembrie 1918)
  • În parcarea de pe strada Vasile Cârlova, în zona intrării la Stadion
  • În parcarea publică din Piața Aurel Vlaicu (în fața băncii Raiffeisen).

Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare, unul cu o putere de 22kW (încărcare lentă), și respectiv unul de 50kW (încărcare rapidă).

Valoarea investiției se ridică la 1,55 de milioane de lei, bani asigurați din Fondul de Mediu, Primăria Sibiu înscriindu-se în “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ” inițiat de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri