19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

SCANDAL: Acuzat de rasism, patronul Ştrandului din Sibiu se apără

Știri din Județ

Un grup de copii şi mame de etnie rromă din Turnişor le-a fost refuzat accesul vineri în Ştrandul Aqua Fun din Sibiu. Grupul era adus la scăldat de una din cele mai mari asociaţii sociale din judeţ Kinderhilfe für Siebenbürgen e.V.. Reprezentanta asociaţiei, Jenny Rasche a postat pe contul asociaţiei de Facebook două clipuri video cu incidentul. Accesul în ştrand le-a fost interzis chiar de patronul Ioan Popa, care apare în filmarea postată public de asociaţie. Jenny Rasche acuză conducerea ştrandului din Sibiu de rasism, pentru că nu permite accesul ţiganilor în ştrand. Patronul Popa se apără, după cum apare în filmare, dar şi printr-un comunicat oficial publicat astăzi, că „TOATĂ lumea este binevenită la ştrand ATÂTA VREME CÂT RESPECTĂ REGULILE şi NU DERANJEAZĂ pe cei din jur”.

Patronul ştrandului susţine, în filmarea postată public de Jenny Rasche, că a avut zilele anterioare grupuri care au lăsat multă mizerie în apă. Rasche îl întreabă de mai multe ori pe patronul ştrandului dacă nu mai lasă niciun ţigan înăuntru. Ioan Popa răspunde în filmare: „Nu e vorba de ce e, ci de ce îmi fac acolo înăuntru”. Raesch susţine că nu copiii aduşi de asociaţia ei au făcut mizerie în ştrand, deoarece aceştia veneau vineri pentru prima dată în acest an.

VEZI VIDEO cu schimbul de replici între Jenny Rasche şi Ioan Popa

Jenny Rasche a postat şi o filmare cu o fetiţă plângând că nu este lăsată în ştrandul din Sibiu, alături de ceilalţi copii. Asociaţia condusă de Rasche este puternic susţinută de donatori din străinătate şi are în grijă aproximativ 1.000 de copii şi tineri din multe sate şi oraşe din judeţul Sibiu. Postarea ei cu incidentul de la ştrand în care acuză de rasism patronul ştrandului din Sibiu a strâns multe vizualizări şi comentarii de susţinere mai ales din Germania.

Pe de altă parte comunicatul Strand Aqua Fun Sibiu postat pe Facebook astăzi a strâns multe aprecieri din zona Sibiului. Conducerea Aqua Fun a concluzionat cu următorul mesaj „ORICINE ESTE BINEVENIT atâta vreme cât RESPECTĂ REGULILE ŞI RESPECTĂ PE CEI DIN JUR.”

Publicitate

13 COMENTARII

  1. Nu sunt rasista, dar efectiv aceste persoane nu au bun simt. Inclusiv astazi au intrat cu hainele de pe strada in bazinele pline cu copii. Isi clateau papucii in aceleasi bazine. Nu este normal. Este un strand privat si are dreptul sa si selecteze clientii. Sa faca primaria un strand sa intre cine vrea.

  2. Cum se face că 99,9% dintre cei din tara susțin atitudinea patronului. Vorbiți de ce din Germania …. că au fost supărați … oare nu pentru faptul că încă nu au avut ocazia să iasă din apa cu „mustarul” pe cap. Păcat că aceste asociații care urmăresc (in mod corect) integrarea acestei etnii nu au înțeles că trebuie să înceapă cu inceputul in rândul etniei ….. educația (tot așa de corect). Cunosc oameni ai acestei etnii de nota 100 , dar cu câteva exemple nu se face primăvară.

  3. Foarte bine, să-i ia in Germania, să incerce să-i educe. Ne-am săturat de ei și de agresivitatea și nesimțirea lor, am ajuns o bataie de joc, noi ca români in țara românească.
    Sunt motivul pentru care suntem etichetați ca țigani în toată Europa.

    • Eu sunt roman si nu ma eticheteaza nici dracu tigan, in Germania, spre exemplu. Te eticheteaza pe tine, ca esti jeg in caracter, n-are nicio treaba cu etnia, Europa… atat timp cat muncesti

  4. Până la urmă orice loc privat are dreptul de a selecta clientela … și eu aș face la fel dacă din cauza unui grup aș începe să pierd alți clienți, și de asemenea ar solicita costuri mai mari la curățenie… mentenanță etc.

  5. Mergeti doamnelor de la respectabila asociatie cu copiii romi in Germania, aici in tara aceasta mizera nu au nici un viitor. Si luati-le si rudele si prietenii si mereti tare toti, ca aici e plin de nesimtiti.

  6. Nu toți, dar majoritatea rromilor sfidează legile, bunul simt, integritatea, și respectul. Ne lovim zilnic de ei și se fac remarcați peste tot prin comportamentul violent și limbajul vulgar. Foarte bine a făcut domnul Popa, ii înțeleg și susțin decizia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri