7.9 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Cazuri COVID la Teatrul Radu Stanca. DSP nu declară focar

Știri din Județ

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu organizat zilele trecute de Teatrul Radu Stanca a dus la apariția mai multor cazuri COVID în rândul angajaților teatrului, dar și a altor invitați cu spectacole. SIBIU INDEPENDENT a cerut un punct de vedere oficial de la DSP Sibiu dacă este declarat focar COVID. Instituția abilitată spune însă că au fost cazuri fără legătură epidemiologică și spune că mai face anchete. Dar nu au declarat focar COVID, deși legislația prevede că la 3 cazuri corelate ar trebui declarat.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT sunt deja 9 persoane testate COVID pozitiv din cadrul angajaților teatrului sibian. Aceștia au evident legătură epidemiologică.

„În perioada desfășurării festivalului de Teatru de la Sibiu, au fost confirmate 8 cazuri de infectare COVID. În urma anchetelor epidemiologice efectuate nu s-au stabilit legături epidemiologice certe între cazuri, persoanele respective făcând parte din delegații diferite, care n-au interacționat în timpul activităților și spectacolelor desfășurate.
Ca urmare, nefiind întrunite criteriile epidemiologice, nu s-au declarat ca și focare COVID. Anchetele epidemiologice continuă, urmând a se stabili eventuale focare sau dacă rămânem în continuare la aspectul prezentat, de cazuri izolate, fără link epidemiologic.” este răspunsul oficial al DSP Sibiu.

Din răspuns reiese că au fost 8 cazuri în timpul festivalului, dar nu reiese clar câte au fost la angajați ai teatrului și câte la delegațiile sosite în oraș.

Conform raportului oficial DSP Sibiu de ieri, au fost depistate 202 cazuri Covid în județ în perioada 27 iunie-3 iulie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri