spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Reciclarea – una dintre cele mai simple și ușoare metode prin care fiecare dintre noi poate proteja planeta

Știri din Județ

Publicitate

Fiecare dintre noi are menirea și puterea de a menține planeta mai sănătoasă, prin gesturi mici, făcute zi de zi astfel încât acestea să devină obiceiuri sănătoase, potrivit ADI ECO Sibiu.

Reciclarea nu este benefică doar pentru oameni, ci și pentru viețuitoarele și plantele existente, pentru întreaga planetă: calitatea aerului se îmbunătățește, apele sunt mai curate, pământurile mai fertile, iar animalele sălbatice vor avea unde să-și trăiască viața liniștite.

• Pentru reciclarea sticlei, a cutiilor de aluminiu sau a sticlelor din plastic este necesară clătirea lor înainte de a fi aruncate în recipientele de colectare selectivă.

• Recipiente de plastic pentru produsele lactate, pentru produsele cosmetice, detergenți, dozele de aluminiu, dopuri metalice, caserole de plastic și polistiren, farfurii de plastic, curățate în prealabil, dar și spray-urile alimentare sau cosmetice( dacă nu sunt din sticlă- pentru că atunci vor merge la verde), pot fi colectate în coșurile destinate colectării plasticului și metalelor.

• În recipientele destinate hârtiei colectăm pungile de hârtie, cutiile de carton, cărți vechi, caiete, reviste, rupte în bucăți mici pentru a ocupa cât mai puțin loc.

• Deșeurile biodegradabile trebuie colectate separat, pentru a putea crea compostul atât de folositor în grădinărit. Alege un recipient suficient de mare și aruncă în el resturile alimentare: coji de ouă, fructe, legume, pâine, zaț de cafea, coji de nuci și chiar bucăți de hârtie sau carton.

• Electronice vechi, baterii, resturi din construcții și demolări, deșeurile voluminoase sunt deșeuri cu regim special și se colectează doar în campaniile speciale organizate de firma de salubrizare.

Evită să arunci la gunoi acesre deșeuri și ia legătura cu firma de salubrizare aferentă localității tale.

• Să nu uităm de deșeurile de textile: acestea pot fi depuse în containerele Caritas din cartiere sau duse la comercianții de îmbrăcăminte din cadrul mall-urilor din Sibiu.

În urma unei reciclări responsabile a deșeurilor avem ca beneficiu major conservarea resurselor naturale, prin reciclarea hârtiei și a lemnului, se vor păstra copacii și pădurile vechi, bucurându-ne în același timp de mai mult oxigen, iar prin reciclarea plasticului, se reduc cantitățile de hidrocarburi din combustibilii fosili.

Dacă gunoiul nu va mai fi aruncat peste tot, în special în râuri, apele nu vor mai fi poluate, iar animalele sălbatice vor fi în siguranță, ceea ce înseamnă că reciclarea aduce cu sine și protejarea faunei și a ecosistemului.

Prin reciclare se va folosi mai puțină energie, energie indispensabilă pentru procesarea noilor materii prime. În acest fel se vor produse mai puține emisii de carbon, emisii ce sunt considerate ca fiind principalii factori de determină schimbările climatice.

Concluzia cea mai importantă este că resturile alimentare pot fi compostate și folosite în grădini, sticlele pot fi reutilizate, cutiile de conserve pot fi vopsite și colorate, formând ghivece de flori extraordinare, iar în ceea ce privește plasticul trebuie să începem să producem cât mai puțin, lucru pe care îl putem face prin reutilizarea plasticului existent până la epuizarea lui.

Așadar, pași mici pentru o mare realizare!

Răspundem ”PREZENT” la chemarea planetei!!!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?