spot_img
22.9 C
Sibiu
luni, 06 mai, 2024
spot_img

Tot ce trebuie să știi despre reciclarea hârtiei

Știri din Județ

Publicitate
Reciclarea hârtiei se referă la procesele de reprocesare a deșeurilor de hârtie pentru reutilizare. Deșeurile de hârtie sunt obținute fie din resturi de hârtie ale fabricii de hârtie, din materiale de hârtie aruncate, fie din materiale deșeuri de hârtie aruncate după utilizarea de către consumatori. Exemple de hârtii frecvent cunoscute reciclate sunt ziarele și revistele vechi.



Alte forme, cum ar fi hârtiile ondulate, de ambalare și de ambalare, printre alte tipuri de hârtie, sunt de obicei verificate pentru a se potrivi pentru reciclare înainte de proces. Hârtiile sunt colectate din depozitele de deșeuri, apoi trimise la unitățile de reciclare a hârtiei. Subiectele de mai jos oferă o explicație detaliată a pașilor utilizați în reciclarea hârtiei.

Publicitate

Potrivit compactoarelor NorCal, reciclarea hârtiei înseamnă reprocesarea hârtiei uzate. Ei bine, scopul este de a face hârtie nouă și utilizabilă.

De obicei, aceste hârtii uzate provin din bucăți de hârtie pe care le folosești zilnic. Deci, toate acele reviste pe care le-ați terminat de citit. Sau acele jurnale cu cinci ani în urmă care nu mai sunt relevante, sunt resturi potrivite.

De obicei, dacă nu reciclați, acele hârtii s-ar îngrămădi. Mai rău, vor umple gunoiul din jur și pot constitui o pacoste pentru tine și mediul tău. De exemplu, emite gaze toxice, cum ar fi metanul și dioxidul de carbon, ceea ce vă reduce calitatea aerului.

Activitatea de reciclare a hârtiei poate începe la școală, facultate, acasă, birou, comunitatea locală și chiar la centrele de livrare. Cu toții trebuie să înțelegem ce produse pot fi reciclate înainte de a începe procesul de reciclare și cum să le pregătim corespunzător pentru reciclare.

Cum este reciclată hârtia: proces pas cu pas
Acum că știți mai multe despre reciclarea hârtiei, s-ar putea să vă întrebați cum are loc reciclarea. Ei bine, nu mai căuta. Iată un ghid despre modul în care companiile reciclează hârtia.
Pasul 1: Colectare și transport
Acesta este primul proces din procesul de reciclare a hârtiei.

Acest pas important implică colectarea hârtiei reciclabile. Aceasta implică colectarea deșeurilor de hârtie din diverse puncte de vânzare, cum ar fi casa dvs., birourile și vecinătatea afacerilor. Reciclatorii și comercianții de hârtie colectează materialele din hârtie din punctele de colectare, cum ar fi coșurile de gunoi, magazinele de hârtie, depozitele de resturi de hârtie și punctele comerciale care generează deșeuri de hârtie.

Aceste deșeuri de hârtie sunt colectate de reciclatori și puse împreună într-un coș mare de reciclare. Hârtia este colectată din coș și depozitată în containerul mare de reciclare împreună cu hârtia din celelalte coșuri de reciclare
După colectare, acestea sunt apoi măsurate, clasificate pentru calitate și transportate la fabricile de hârtie de reciclare. Apoi este transportat la o fabrică de reciclare unde deșeurile de hârtie sunt sortate și separate în tipuri și clase.
Pasul 2: sortarea
La uzina de reciclare, hârtiile sunt sortate și separate. Acest proces ajută la identificarea hârtiei care ar fi reciclate și a celor pe care trebuie să le aruncați. În această etapă, eliminați și toate celelalte materiale externe din colecția de hârtie.

Odată acceptate la unitatea de reciclare, hârtiile sunt sortate în continuare pe baza cantității și a valorii hârtiei prin evaluarea materialelor care au fost folosite la fabricarea hârtiei. În cele mai multe cazuri, hârtiile sunt clasificate în funcție de tratarea suprafeței și structura lor.

De exemplu, materialele de hârtie foarte subțiri, ușoare, cum ar fi ziarele, sunt puse separat de materialele de hârtie groase, cum ar fi cele folosite ca mape de hârtie. Sortarea este importantă, deoarece fabricile de hârtie produc diferite grade de materiale de hârtie în funcție de materialele recuperate.
Pasul 3.

Acesta transformă materialele de hârtie într-o substanță de suspensie, un proces numit pulping. Acesta este punctul în care suferă un proces de încălzire care o transformă în pastă. De obicei, echipamentele numite extractor sunt cele folosite de companiile de reciclare pentru procesul de prelucrare a pastei. Și acest lucru se realizează prin adăugarea de apă și substanțe chimice, cum ar fi soda caustică și peroxidul de hidrogen.

Pasul 4: Screening
În acest moment, ecranați masa pulpodă. Pulpa este împinsă în ecrane cu spațiu și găuri de diferite forme și dimensiuni. Sfârșitul acestui proces este pentru a elimina contaminarea din pulpă. De asemenea, filtrezi obiectele nedorite.
Pasul 5: Eliminarea cernelii
Această etapă nu se întâmplă întotdeauna. Depinde de hârtie și apare acolo unde hârtia are ceva cerneală pe ea. Aici, vă asigurați că îndepărtați toată cerneala de imprimare, adezivii și lipiciul din hârtie.

Odată ce pulpa este produsă, aceasta este apoi trecută printr-o serie de ecrane pentru a îndepărta bucăți mai mari de contaminanți, de exemplu: cerneluri, capse, folie de plastic și lipici. Materialul de pastă este apoi amestecat cu pastă nouă pentru a ajuta substanța de pastă să se solidifice și să formeze un produs final mai ferm. Pasta de hârtie curată este apoi plasată în mașina care utilizează curățarea centrifugă pentru a centrifuga mai mult resturile din pasta de hârtie.

Substanța de suspensie este apoi luată printr-un proces de filtrare cuprinzător pentru a scăpa de toate materialele străine nefibroase prezente sau de orice impurități, cum ar fi sfori, bandă sau lipici. Materialele ușoare, cum ar fi plasticul, plutesc deasupra, în timp ce materialele grele, cum ar fi metalele, cad în partea de jos pentru eliminare.

De obicei, compania realizează acest lucru prin doi pași. Prima presupune acțiuni mecanice precum spălarea și clătirea pulpei cu apă. Apoi constă în utilizarea aditivilor chimici pentru a îndepărta imprimeurile de cerneală. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea să funcționeze doar pentru imprimări cu cerneală mică.

De obicei, pentru cerneluri mai masive, un proces numit flotație devine util. Aici, folosiți bulele de aer pentru a îndepărta particulele de cerneală. Cerneala și alte particule devin lipite de bulele de aer. Apoi plutesc spre vârf de unde le puteți îndepărta.

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Jocul tradițional de Țuru la Mediaș

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ