spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Service auto în Piaţa Mare din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Înţeleg ideea că toate marile evenimente culturale şi sportive din Sibiu trebuie legate cumva de Piaţa Mare. O idee de marketing pentru oraş, deoarece partea centrală istorică reprezintă principala atracţie turistică. Totuşi, în cazul competiţiei auto Raliul Sibiului cred că s-a sărit calul. Amplasarea echipelor de service auto în plin centru nu a fost de bun augur nici pentru sibieni, nici pentru turişti. Una e să dai startul oficial din Piaţa Mare, alta este să ţii blocată câteva zile piaţa centrală cu maşini şi echipamente auto de service.

Cred că Sibiul are nevoie de limite în organizarea de evenimente. Limite care trebuie impuse de Primărie. Strategia de marketing a oraşului trebuie extinsă şi la alte zone, în afara celei centrale. Deja Piaţa Mare este arhicunoscută internaţional. Poate este timpul să promovăm şi restul oraşului.

Raliul Sibiului este o etapă din campionatul naţional. Se ţine de mulţi ani. Dar în ultima perioadă, ideea de a muta service-ul auto al echipelor în Piaţa Mare mi se pare de prost gust. Mai ales că tot conceptul modern al pieţei este unul exclusiv pietonal. Faptul că timp de câteva zile maşinile şi echipamentele au ocupat Piaţa Mare nu ştiu câtă imagine pozitivă a atras Sibiului. Sau ce alte beneficii. Un start dar în Piaţa Mare era suficient. Deşi nici acesta nu era neapărat necesar să se întâmple acolo.

Zgomotul motoarelor de la maşinile fără ţevi de eşapament a adus doar gălăgie şi disconfort. Mă gândesc la preoţii de la Catedrală şi Biserica Catolică… ce „fericiţi” au fost în timpul slujbelor să fie bombardaţi de zgomotele de explozie ale maşinilor de raliu. Iar pietonii care de obicei iau cu asalt Piaţa Mare, acum abia au avut loc printre maşini, uneori chiar claxonaţi să se dea la o parte. Am remarcat că pe lângă maşinile de raliu şi rulotele cu service-urile auto aferente au fost şi multe alte maşini. Pe principiul toată echipa cu maşina în Piaţa Mare, chiar şi cele personale.

Nu comentez partea de afectare a clădirilor istorice de aceste maşini de raliu care au tranzitat pe sub Turnul Sfatului. Aici se pot exprima specialiştii. Dar disconfortul creat a fost vizibil. Şi pus în balanţă cu imaginea atrasă oraşului, câştigul a fost minimal spre deloc.

Poate pe viitor, Primăria Sibiu va aproba mai cu discernămnt astfel de evenimente în Piaţa Mare. Pentru că trebuie să existe un echilibru. Nu putem face chiar orice în Piaţa Mare a Sibiului, doar de dragul imaginii. Riscăm să cădem în derizoriu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri