8.1 C
Sibiu
joi, 22 februarie, 2024

Caravana Metropolis- cinema în aer liber revine la Sibiu, între 9 – 14 august

Știri din Județ

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis- cinema în aer liber aduce şi anul acesta la Sibiu 6 dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincţii importante la festivaluri de film internaţionale prestigioase şi 4 ateliere de creaţie. Acestea vor putea fi urmărite între 9 şi 14 august, de la ora 21:30, în spaţiul de proiecţie amenajat în Piaţa Huet. Intrarea la proiecţii este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe Facebook.

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis- cinema în aer liber oferă o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul şi-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european şi de filmul de autor, în general.

Evenimentul aduce anul acesta pe marele ecran 6 filme noi în Selecţia oficială – program care în fiecare an reuneşte cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de la Cannes şi Veneţia, Globurile de Aur, BAFTA, European Film Awards şi chiar la Oscaruri.

Programul de la Sibiu este:

Marţi, 9 august – Succes de public (Franţa, r. Emmanuel Courcol, câştigător al Premiului pentru Comedia Europeană a anului 2020 la European Film Awards. Detalii: AP12, 105 minute, comedie, dramă).
Sinopsis: Etienne, un actor adesea şomer, dar cu o personalitate carismatică, înfiinţează un atelier de teatru în puşcărie, unde aduce laolaltă un grup de deţinuţi pentru a pune în scenă faimoasa piesă „Aşteptându-l pe Godot”. Repetiţiile merg bine, umorul natural al trupei cucereşte publicul şi totul pare a fi un mare succes. Până în ziua în care urmează să dea lovitura la marea premieră de la Paris. Inspirat din fapte reale.

Trailer: https://youtu.be/iIen90RYl-A

Miercuri, 10 august – Belle (regia: Mamoru Hosoda, AG, 121 minute, animaţie, Japonia)

Sinopsis: Vârsta adolescenţei este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuieşte alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-şi creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreaţă care se bucură de succes şi popularitate. În „U” întâlneşte o creatură înfricoşătoare, care locuieşte singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalţi rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări şi iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Trailer: https://youtu.be/r6m0QSgAh4k

Joi, 11 august – Un erou (Iran, Franţa, r. Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2021, nominalizat în 2022 la Globurile de Aur. Detalii: AP12, 127 minute, dramă, thriller).

Sinopsis: Un erou / A Hero, noul film al cineastului Asghar Farhadi, spune povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-şi convingă creditorul să-şi retragă plângerea în schimbul returnării unei părţi din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecinţele?

Trailer: https://youtu.be/CSw533cUIe4

Vineri, 12 august – Mame paralele (Spania, r. Pedro AlmodĂłvar, nominalizat la Premiile Oscar, Cesar, Goya, BAFTA şi la Globurile de Aur în 2022 şi câştigător la Festivalul de Film de la Veneţia în 2021. Detalii: AP12, 120 minute, dramă).

Sinopsis: Janis (Penelope Cruz) şi Ana (Milena Smit), două femei singure, care au rămas gravide accidental, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie la vârsta a doua, nu regretă şi se simte împlinită. Ana, în schimb, adolescentă, este speriată şi traumatizată. Puţinele cuvinte pe care cele două femei le schimbă de-a lungul orelor de aşteptare creează între ele o legătură strânsă, pe care destinul o va complica, iar vieţile lor se vor schimba iremediabil.

Trailer: https://youtu.be/ldN6an11u_w

Sâmbătă, 13 august – Lecţii de persană (Germania, r. Vadim Perelman, 2021, Dramă, 127 minute)

Sinopsis: În Franţa anului 1942, tânărul evreu belgian Gilles (Nahuel Perez Biscayart) este arestat de trupele SS şi trimis împreună cu alţi evrei într-un lagăr. Pentru a-şi salva viaţa, acesta pretinde că este persan şi primeşte periculoasa misiune de a-l învăţa Farsi pe Klaus Koch (Lars Eidinger), ofiţerul care administrează bucătăria lagărului şi care visează să deschidă un restaurant în Iran imediat după terminarea războiului. Cu ajutorul unor trucuri ingenioase Gilles inventează zilnic cuvinte în Farsi, pe care ulterior i le predă lui Koch, însă relaţia specială care se leagă între cei doi provoacă invidie printre ceilalţi prizonieri şi soldaţi. Dar oare pentru cât timp va putea fi păstrat secretul lui Gilles?

Trailer: https://youtu.be/N2Q5Pl937Kw

Duminică, 14 august – Unde este Anne Frank? (Belgia, r. Ari Folman, nominalizat la European Film Awards în 2021. Detalii: AG, 99 minute, animaţie, istoric).

Sinopsis: Filmul urmăreşte călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezeşte, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde porneşte în căutarea ei, simţind că este în viaţă undeva în Europa de astăzi. Pe cât de mult o şochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moştenirea lăsată de Anne.

Trailer: https://youtu.be/ODgTWzpoX9c
Evenimentul îşi propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor şi urmăreşte să atragă publicul larg către filmele de autor.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociaţia ART Factory Transilvania în parteneriat cu Asociatia Culturală Metropolis, membru în reţeaua Europa Cinemas. Acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu. Proiect cofinanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Zile şi Nopţi, IQads, Spotmedia, The Institute, Ziarul Metropolis, LiterNet.ro, Observator Cultural, Cinemap, filme-carti.ro, Cinefan, movienews.ro, PRwave, Iqool, stiridesibiu.ro, SibiuNews, Sibiu100%, Sibiul.ro, Munteanu, SMARK

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Invertorul de panouri fotovoltaice Fronius