3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Feerii muzicale în Sudul Transilvaniei. Festivalul ICon Arts Transilvania începe itinerariul de 2 săptămâni

Știri din Județ

Festivalul ICon Arts Translvania înseamnă o adevărată aventură culturală în Sudul Transilvaniei pe care publicul o poate construi după propriul program.

În perioada 25 iulie – 7 august 2022 va avea loc Ediţia cu numărul XX a Festivalului ICon Arts Transilvania ce va cuprinde 16 evenimente în 10 localităţi din Sudul Transilvaniei, Sibiu şi împrejurimile. Concerte imersive de muzică de cameră, arii şi duete de operă, jazz, muzică nouă se vor desfăşura aproape în fiecare zi, la orele apusului, în grădini baroce şi biserici fortificate ce împânzesc judeţul Sibiu.

Programul evenimentului este disponibil pe iconarts.ro, iar intrarea va fi liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro

La ediţia de anul acesta vor concerta artişti cu o valoroasă reputaţie internaţională, din Belgia, Elveţia, Germania, Marea Britanie, alături de artişti apreciaţi pe marile scene din România. Aceştia vor susţine, de asemenea, o serie amplă de masterclass-uri pentru tinerele talente ale muzicii clasice şi de jazz, în continarea misiunii ICon Arts de a susţine scena tânără din România.Vârfurile generaţiei 2022 vor primi şi anul acesta noi oportunităţi de afirmare în cadrul proiectelor UCIMR şi ale partenerilor săi culturali.

Principala noutate a Academiei ICon Arts este fondarea a trei rezidenţe artistice în domeniul jazzului, muzicii de cameră şi compoziţiei muzicale. Cu acest prilej, în cadrul proiectului Rezidenţa Transilvanica, va fi construită o rută culturală între bisericile fortificate din Buneşti, Biertan, Copşa Mare, Cund, Cloaşterf şi Mălâncrav. Compozitori din România / Elveţia, Polonia, China, Irlanda, SUA vor transpune povestea celor 6 fortificaţii în miniaturi muzicale pe care turiştii le pot asculta chiar în incinta spaţiilor pentru care au fost create, începând cu luna noiembrie 2022. Ansamblul de percuţie ICon Arts va susţine două concerte în avanpremiera acestui proiect, alături de solişti invitaţi, în perioada septembrie – noiembrie. Mai multe amănunte despre proiect sunt disponibile pe pagina UCIMR. Rezidenţa Transilvanica este un proiect al Asociaţiei UCIMR, co-finanţat de AFCN.

Academia şi Festivalul ICon Arts Transilvania, Ediţia XX, este un eveniment organizat de Asociaţia UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Exces Music.

Un proiect cultural co-finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Parteneri culturali: Programul „OTA” al UCIMR dedicat tinerilor muzicieni români, Filarmonica de Stat Sibiu, Mihai Eminescu Trust, Asociaţia Kitharlogos, GuitarLab, Colinele Transilvaniei, Primăria Biertan, Complex Medieval Unglerus, Experience Transylvania, Senator Wine.0

Parteneri media: EnjoyTV Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Zile şi Nopţi, Cronica Română, Agenţia de Carte, Sibiul în imagini, Sibiu Azi, Capital Cultural, Munteanu Recomandă, Profil Cultural.

Informaţii suplimentare despre UCIMR
www.ucimr.ro / www.Facebook.com/UCIMR

Asociaţia „Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România” este un ONG de utilitate publică aflându-se de 27 de ani în sprijinul interpreţilor români din domeniul muzicii şi al coregrafiei. Prin continuitatea proiectelor sale, UCIMR s-a impus în viaţa culturală în plan naţional promovând atât tinere talente, cât şi muzicieni de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc şi universal.

Dintre cele mai cunoscute proiecte cu frecvenţă anuală: Festivalul ICon Arts Transilvania (ajuns la Ediţia XX), Concertul de Anul Nou de la Sibiu (ajuns la ediţia a 14-a în 2022), The Jazz Cave Festival (Ediţia a II-a), Festivalul Promenadelor Braşovului, Stagiunea „Cartografii sonore”, conferinţele – spectacol Round Table România, AFI Fan Jazz, Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA, Concursul „Drumul spre celebritate”, documentarele de scurt-metraj Arts District is Here, Stagiunile „Sunetul muzicii” şi „Citadela artelor” de la Castelul Peleş, „Pauza de o pătrime” de la Biblioteca Naţională ş.a.
Pe lângă evenimentele multi-anuale, UCIMR dezvoltă în permanenţă proiecte culturale noi pentru a atrage segmente noi de public precum: „100 de ani în 100 de concerte”, „Past Forward”, „Transylvania Live”, „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”, „Music, a bridge between people” ş.a.

Aflat în permanentă legătură cu instituţii culturale naţionale şi internaţionale, UCIMR este un liant esenţial pe scena culturală din România dintre artişti şi public, prin fiecare demers urmărind să accentueze calitatea actului artistic, oferind în acelaşi timp o scenă inedită pentru artişti.

În condiţii normale, evenimentele organizate şi promovate de UCIMR depăşeşc anual cifra de 100 de spectacole, cu minimum 10.000 de spectatori în spaţiile de concerte şi cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș