spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Festivalul ICon Arts Transilvania 2022, din programul primei săptămâni: operă sub arcade gotice şi recitaluri pe acoperișul Filarmonicii Sibiu

Știri din Județ

Festivalul ICon Arts Translvania înseamnă o adevărată aventură culturală în Sudul Transilvaniei pe care publicul o poate construi după propriul program.

În perioada 25 iulie – 7 august 2022 are loc Ediția cu numărul XX a Festivalului ICon Arts Transilvania ce cuprinde 16 evenimente în 10 localități din Sudul Transilvaniei, Sibiu și împrejurimile. Concerte imersive de muzică de cameră, arii și duete de operă, jazz, muzică nouă se vor desfășura aproape în fiecare zi, la orele apusului, în grădini baroce și biserici fortificate ce împânzesc județul Sibiu, dar și pe acoperișul Filarmonicii de Stat Sibiu. Programul evenimentului este disponibil pe iconarts.ro, iar intrarea va fi liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro

 

Programul primei săptămâni

Ediția 20 a Festivalului ICon Arts a debutat, conform tradiției ultimilor ani, sub arcada gotică a Bisericii fortificate din Mediaş, unde a fost prezentat un nou concept muzical, Sacrum, reunind lucrări de muzică sacră din repertoriul renascentist până în zilele noastre. În fața unui public numeros, au interpretat baritonul Florin Estefan, soprana Diana Țugui, cu participarea violonistului Rareş Munthiu, fiind acompaniați la pian de Lelia Serafinceanu. 

Concertul a avut statutul de eveniment invitat în contextul în care Festivalul ICon Arts este şi o platformă culturală ce găzduiește concepte inovatoare din sfera artelor spectacolului. 

Programul acestei săptămâni se desfăşoară sub semnul lui 2(0) prin cele 2 concerte pe zi programate până vineri inclusiv. Festivalul și-a continuat itinerariul miercuri în Biertan, în interiorul impresionantei Biserici fortificate, unde a avut loc concertul din arii de operă, susținut de tinere talente coordonate de soprana Diana Țugui şi baritonul Florin Estefan. La 80 de km distanță, pe acoperișul Filarmonicii de Stat Sibiu a concertat Conductor’s Orchestra Quintet, cu energia primei ediții a concursului de dirijat în care orchestra a ales câștigătorul și nu juriul. Orchestra’s Conductors Competition s-a desfășurat la începutul verii la Filarmonica de Stat din Brașov, iar ediția următoare va avea loc în luna iunie 2023 la Filarmonica de Stat din Ploiești.

 

Joi, 28 iulie: Mediaș, Sibiu

Douăzeci de poeme acustice despre emoție și adevăr. Delicate sunete orfeice vor răsuna joi la concertul de chitară clasică din Biserica fortificată „Sf. Margareta” din Mediaș. De la ora 19:00 vor interpreta lucrări inedite Duo Hesperus, format din Costin Soare și Ioan Bănescu, alături de invitatul special Johan Fostier din Belgia, câștigător al faimosului concurs Guitar Foundation of America, fiind unul dintre numele de referință ale chitarei contemporane. Un eveniment sub egida The Guitar Lab, un proiect Kitharlogos co-finanțat AFCN.

Strings in the Sky, pe acoperișul Filarmonicii de la Sibiu, de la ora 20:00. Concertul – eveniment îi va aduce în prim plan, și pentru prima dată pe aceeași scenă, pe distinșii muzicieni Remus Azoiței și Valentin Răduțiu. Remus Azoiței este profesor al Royal Academy of Music și este considerat unul dintre cei mai buni violoniști ai prezentului. Invitat special va fi Valentin Răduțiu, Prim violoncelist al faimoasei orchestre Deutsches Symphonieorchester Berlin. Publicul se va putea bucura, totodată, de concertul Master Class-ului de Vioară coordonat de Remus Azoiței la Biertan, în luminile apusului de la poalele Făgărașului. Evenimentul se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio Senator Wines.

 

Vineri, 29 iulie: Biertan, Sibiu

Recital MiniCellos în Cetatea de basm.De la ora 17:00, talentați mari violonceliști de mâine și cei mai tineri muzicieni de la ICon Arts vor susține propriul concert în incinta Complex Medieval Unglerus, fiind coordonați în Master Class-ul special de către apreciata violoncelistă Ella Bokor.

Genesys. 8 violoncele pe aceeași scenă, de la ora 20:00, acoperișul Filarmonicii de Stat Sibiu. Considerat unul dintre marii violoncelişti ai Europei, Valentin Răduțiu a coordonat pentru al doilea an Master Class-ul ICon Arts pentru a susține tinerele talente excepționale din România. Publicul va asculta rezultatul perioadei de studiu intensiv desfășurate zilele acestea în Richiș. Evenimentul se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio Senator Wines.

Sâmbătă 30 iulie: Cund, Valea Verde Retreat

Garden Party „ICon Arts 20”. Ediția 20 a Academiei și Festivalului ICon Arts, la mijlocul primei perioade, va celebra rezultatele tinerilor muzicieni excepționali din cadrul Master Class-urilor de Vioară, Violoncel, Canto, Chitară, MiniCellos printr-un regal de recitaluri  adaptate ocaziei festive. Grădina Valea Verde Retreat va găzdui evenimentul ce se va încheia cu o invitație la brunch. Informații despre acces: 0371.237.117 

Săptămâna a doua va aduce o nouă serie de recitaluri ICon Arts ce va cuprinde turul final al Transilvaniei de Sud începând cu Biserica fortificată din Richiș pentru a se încheia în grădina Palatului Brukenthal din Avrig. Amănunte despre program, pe site-ul iconarts.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș