17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Festivalul Munților Făgăraș – un eveniment inedit care celebrează grija pentru mediul înconjurător

Știri din Județ

Invitație la festivalul celor mai înalți dintre Carpații României, Munții Făgăraș, un eveniment inedit care celebrează grija pentru mediul înconjurător și aduce oameni din diferite comunități mai aproape de natură.

Aflat deja la a treia ediție, Făgăraș Fest 2022 va debuta vineri 5 august cu o proiecție în aer liber a filmului documentar România Sălbatică, în prezenta realizatorilor și va continua sâmbătă și duminică cu multe activități în aer liber, sport, ateliere cu și despre animale, plante sau păsări dar și mâncare bună pregătită cu migală, din ingrediente locale. Serile înstelate vor avea muzică bună și concerte sub clar de lună cu The Mono Jacks, Taraful de la Vărbilău sau mixuri marca Vynil, Rum,Tapas & Wine.

Am inclus în program multe activități interesante, care pot fi punctul de pornire pentru reportaje de atmosferă sau pentru articole bine documentate în prezența specialiștilor FCC. Făgăraș Fest este festivalul naturii și al comunităților locale! Un festival care promovează unicitatea și frumusețea Munților Făgăraș, importanța ariilor protejate din România. Un festival care atrage atenția asupra protejării celor mai întinse păduri sălbatice de pe continent, în beneficiul oamenilor și al naturii.

Las mai jos cateva dintre momentele cheie ale festivalului:

Tur ghidat în pădure, pe urmele animalelor sălbatice. Fundația Conservation Carpathia derulează în prezent 2 programe de repopulare cu specii dispărute din diferite zone (zimbrii și castori) dar și programe de protecție și monitorizare pe baza de probe ADN pentru lupi, râși, urși sau alte animale sălbatice. Pe potecile de munte munca de protecție și conservare a biodiversității va fi mult mai ușor de înțeles iar reconectarea cu natura va fi un prilej bun pentru a înțelege procesele naturale care trebuie susținute.

Tur botanic și sesiuni de birdwatching. Știai că zona munților Făgăraș găzduiește peste 70 de specii de orhidee sălbatică și sute de specii de păsări care cuibăresc numai în desișul acestor păduri?! Într-o experiență 360 grade, participanții la festival vor asculta, vor vedea, vor mirosi și vor cunoaște speciile autohtone alături de un biolog experimentat.

Reinventarea tradițiilor în comunitățile de la poalele munților – Prin amabilitatea localnicilor vom organiza o șezătoare veritabilă, un loc în care puteți asculta poveștile locului și ale oamenilor și în care puteți experimenta diferite meșteșuguri păstrate ca o moștenire a spiritului autentic (cusut, împletit etc.)

Incursiune în istoria, cultura și identitatea Avrigului – descoperim la pas orașul Avrig alături doamna Uca, un localnic cu darul povestirii care a păstrat amintiri și informații interesante despre oameni și locuri autentice.

Experiențe pentru toată familia – dragostea pentru natură se formează în familie, motiv pentru care cei mici alături de părinții lor vor avea acces la ateliere dedicate, educative, de exploare și joacă.

24 de ore de competiție sportivă de aventură și rezistență – Fundația Conservation Carpathia încurajează mișcarea în aer liber iar alături de partenerii de la ProPark Adventures am inclus experiențe care să testeze limitele și pofta pentru aventură la poalele munților, în alergare sau pe 2 roți. La finalul celor 2 zile garantăm un tonus bun și poftă de a descoperi noi locuri în inima naturii.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu