6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

FOTO: Aproape 200 de câini își așteaptă stăpânul la adăpostul din Dealul Gușteriței

Știri din Județ

Serviciul public de gestionare a cânilor fără stăpân continuă activitatea de îndepărtare a acestora de pe domeniul public, găzduindu-i apoi în Adăpostul construit și gestionat de municipalitate pe Dealul Gușteriței, cu o capacitate maximă de 250 de locuri. Sediul administrativ al acestui serviciu public s-a mutat recent din sediul Primăriei de pe bulevardul Victoriei, în clădirea din Dealul Gușteriței tocmai pentru ca personalul să fie mai aproape de Adăpost și să lucreze mai îndeaproape cu cei care îngrijesc câinii.  

   

În primele 6 luni ale acestui an 176 de câini, ridicați de pe străzile Sibiului, au ajuns în Adăpost. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut, au fost ridicați 273 de câini.

În momentul primirii lor în Adăpost, starea de sănătate a câinilor este verificată de către medicul veterinar, sunt deparazitați intern și extern, vaccinați antirabic și microcipați. În toată perioada în care câinii se află în Adăpost inspecția de sănătate se face zilnic. Hrana oferită câinilor este adaptată vârstei și stării de sănătate a câinilor. Puii cu vârsta de până la 6 luni sunt hrăniți de 3 ori pe zi, cei cu vârsta între 6 luni și un an primesc hrană de 2 ori pe zi, iar cei de peste un an sunt hrăniți o dată pe zi.

Sibienii sunt invitați să adopte câini din Adăpost, gratuit. În acest moment peste 170 de animale pot fi adoptate și așteaptă să bucure pe cineva. Cei care doresc să ia acasă un prieten patruped au de parcurs câțiva pași simpli:

  • După ce au ales un câine din Adăpost, vor completa o declarație de adopție, o declarație pe proprie răspundere prin care atestă că poate oferi condiții de trai și hrană animalului și un formular privind acordul de prelucrare a datelor personale.
  • Pentru că legea solicită ca cei adoptă un câine să îndeplinească câteva condiții minimale, persoana în cauză va trebui să arate:
    • că are un spațiu pentru adăpostirea acestuia și
    • că are acordul vecinilor sau asociației de proprietari, după caz.

Odată parcursă această etapă, câinele va fi predat noului stăpân sterilizat și vaccinat antirabic, iar medicul veterinar îl înscrie în registrul câinilor cu stăpân. Conform legislației, celui care adoptă îi revine obligația să anunțe la serviciul public menționat, în termen de 15 zile, orice modificare survenită: deces, furt, pierdere ori înstrăinare a câinelui.

În primele 6 luni ale acestui an au fost adoptați 71 de câini, în aceeași perioadă a anului 2021 un număr de 171 de câini și-au găsit stăpân, iar în primele 6 luni din 2020 un număr de 201 de câini au fost primiți în noua casă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri