17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Proiectul de educație și acțiune ecologică al elevilor Colegiului Național Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu, susținut de ARAM prin bursa pentru protecția mediului “Doru Criștiu”

Știri din Județ

Proiectul de educație și acțiune ecologică al elevilor Colegiului Național Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu, susținut de ARAM prin bursa pentru protecția mediului “Doru Criștiu”

Câștigătorii primei ediții a concursului de idei cu scopul de a promova importanța conservării și protejării mediului înconjurător în rândul elevilor – și anume echipa formată din mai mulți elevi în clasele a VI-a și a VII-a ai Colegiului Național Pedagogic “Andrei Șaguna” (CNPAS) din municipiul Sibiu – au implementat în primele șase luni ale anului un proiect cuprinzător, prin care au făcut mai bine cunoscute la nivel local atât aspectele privitoare la înțelegerea mediului și conștientizarea problemelor de mediu, precum și rolul implicării individuale în inițiativele pentru un mediu mai curat și sănătos.

Publicitate

Lecții veritabile de responsabilitate și determinare în a susține grija față de mediul înconjurător au fost pregătite și organizate de către elevii CNPAS, cu sprijinul profesorului coordonator Cătălin Lazăr și al conducerii unității de învățământ din Sibiu. Acestea au constat în activități de predare de către elevii din echipa ECOΠ (ECO + litera grecească “Pi”) a conținuturilor manualului de educație ecologică, lecții predate elevilor din clasa a III-a, dar și în acțiuni de plantare de puieți de molid, acțiuni de ecologizare, drumeții montane și promovarea mersului pe bicicletă.

“Bucuria de care au dat dovadă elevii noștri prin organizarea și implicarea colegilor lor în activități de conservare și protejare a mediului este o sursă de inspirație și încredere pentru viitor”, a declarat profesorul Cătălin Lazăr.

“Dezbaterea temelor de mediu care ne afectează pe noi toți a fost de la început unul dintre obiectivele ARAM, iar prin intermediul proiectului pe care l-am demarat ne-am întors, ca să spunem așa, în sala de clasă și am văzut încă o dată cât de ușor își însușesc cei mici grija față natură. Felicitări ECOΠ și elevilor CNPAS! Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție!”, a arătat președintele ARAM, Alin Vișan.

Înscrierile pentru ediția a doua a bursei vor începe în primul semestru al anului școlar 2022-2023.

Bursa pentru protecția mediului “Doru Criștiu” a fost lansată în 2021 pentru a încuraja și antrena acțiunile pentru un mediu durabil și educația pentru mediu. Cu ajutorul CNPAS, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM) a pus în mișcare acest proiect, prin care se acordă sponsorizarea pentru bursa elevilor, în onoarea domnului Doru Criștiu, pentru continuarea eforturilor sale în acest domeniu. Doru Criștiu a coordonat activitățile asociației din funcția de Secretar General și Director Executiv de la înființarea ARAM și până în anul 2019.

ARAM este o asociație independentă, non-profit, a producătorilor și importatorilor de bunuri ambalate și de ambalaje, ce urmărește promovarea soluțiilor durabile în sensul colectării eficiente a deșeurilor de ambalaje, creșterea ratelor de reciclare pe fiecare tip de material utilizat în ambalaje și sprijinul pentru implementarea celor mai eficiente politici și strategii publice în domeniu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic