12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Loteria „talonul”! Din 20 de mașini, 9 au rămas fără. Amenzi de peste 8.500 de lei

Știri din Județ

Duminică, 24 iulie, în intervalul orar 18:00 – 22:00, în municipiul Sibiu, poliţiştii Biroului Rutier Sibiu, împreună cu reprezentanții R.A.R. Sibiu, au desfășurat o acțiune concentrată pe verificarea stării tehnice a autovehiculelor, în scopul prevenirii producerii evenimentelor rutiere pe fondul defecțiunilor tehnice.

Pe parcursul celor 4 ore, au fost verificate peste 20 de autovehicule și au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.720 de lei. A fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Sancțiunile au vizat utilizarea unor anvelope de alte dimensiuni, dotarea autovehiculelor cu sisteme neomologate de evacuare a noxelor, montarea de folii neomologate, defecțiuni la sistemul de lumini, conducere sub influența alcoolului și altele.

Un exemplu semnificativ este cel al unui sibian în vârstă de 34 de ani, care, în jurul orei 18:30, a fost depistat conducând pe Bulevardul General Vasile Milea un autoturism care prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare și care avea montate anvelope de alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare al mașinii. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru cele 3 nereguli constatate, sibianul a fost sancționat contravențional cu amendă totală în valoare de 1.885 de lei, măsură la care s-au adăugat suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile și retragerea certificatului de înmatriculare.

Acțiune fulger Poliţiştii Biroului Rutier Sibiu, împreună cu reprezentanții R.A.R. Sibiu, continuă acțiunile de verificare a stării tehnice a autovehiculelor în scopul creșterii gradului de siguranță pe drumurile publice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri