18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

PSD Sibiu: Radio Erevan. Doamna Cîmpean: „Avem spital nou, la Sibiu! Doar că este virtual” (CP)

Știri din Județ

Biroul de presă al PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Acum câteva săptămâni, ne anunța doamna Cîmpean că e gata programul pe calculator în care putem face un tur prin viitorul spital județean. Nu-i mai lipsea mult doamnei Cîmpean să și solicite, de la autoritățile competente, autorizațiile pentru funcționarea spitalului virtual. Probabil, urma ca și autoritățile de control să vină și să constate că în spitalul din computerul doamnei Cîmpean este totul în regulă, chiar impecabil.

Din păcate, nevoia sibienilor de a avea un spital județean nou a fost exploatată, în latură politică, în mod ticălos, pentru ca doamna Cîmpean să câștige alegerile locale. Sibienii au fost înșelați că există finanțare pentru acest spital, proiectat la costurile unui spital regional. Managementul prost al echipei doamnei Cîmpean a readus sibienii la realitate: promisiunile au fost doar propagandă mincinoasă. Ca la Radio Erevan, răspunsul la întrebarea despre promisul spital județean este: „Avem un spital nou, doar că acesta este virtual”.

PSD, prin consilierii săi județeni, a solicitat prezentarea etapelor parcurse până acum și costurile pe fiecare etapă (Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic de Execuție, întocmire PUZ și PUD, conturi contracte consultanță, etc), însă doamna Cîmpean a refuzat să le facă publice, susținând că acestea sunt afișate pe site-ul Consiliului Județean. Nu toate cheltuielile sunt publicate, lucru relevat și de presa locală. Am cerut să ni se comunice aceste date printr-o adresă oficială, deoarece pe site se pot face greșeli, pot fi omisiuni și nimeni nu poate fi tras la răspundere. Îi vom face, din nou, adresă scrisă pentru că legea o obligă să furnizeze aceste informații, iar în caz contrar ne vom adresa instanței. Doamna Cîmpean nu vrea să-și asume, printr-o adresă oficială, semnată de ea, milioanele de euro cheltuie până acum doar pe niște studii. Dacă toate lucrurile au fost curate și legale, de ce refuză să dea informații oficiale?

Singura divergență pe subiectul noului spital județean pe care PSD a avut-o cu conducerea CJ a fost locația noului spital. Noi am optat pentru amplasamentul ales și de fostul primar Klaus Iohannis, pe Calea Poplăcii, pe terenul pe care Armata îl punea la dispoziție, existând acordul ministrului Apărării și Studiul de Fezabilitate aprobat în Consiliul Local. Doamna Cîmpean a ales, însă, locația de pe Drumul Hoților, în vecinătatea zonei industriale Vest, în apropierea gropii de gunoi și a Aeroportului. 

Doamna Cîmpean solicită, acum, ajutor de la toți decidenții politici, inclusiv parlamentari, după ce a ignorat toate părerile și a făcut un proiect nerealist, doar din dorința de a câștiga un nou mandat de președinte al Consiliului Județean. Iar acum încearcă să-și mascheze incompetența și să pozeze în victimă. Încearcă, în mod ticălos, să paseze vina pentru proiectul nerealist de aproape 600 de milioane de euro în curtea PSD sau a altui partid politic. Vina este doar a ei și a echipei care nu a evaluat corect modul de acordare a finanțării și bugetul în care trebuia să se încadreze. Nu există politician în Sibiu care să nu-și dorească un spital nou și care să nu susțină, în fața decidenților politici, un astfel de proiect. Finanțările nu se dau pe vorbe și pe bune intenții, ci se acordă dacă proiectul este realist, realizabil și se încadrează într-un buget rezonabil. 

Aroganța, prostul management, nerealismul doamnei Cîmpean au dus la această situație, în care toți sibienii au de pierdut pentru că s-au cheltuit fără rost milioane de euro din banii sibienilor, pe studii de fezabilitate și proiecte, spitalul neavând finanțare.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri