12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Air Sensation Festival: zboruri cu baloanele de aer cald în Zona Industrială Ocna Sibiului

Știri din Județ

Începe Air Sensation Festival. Se anunță 4 zile pline dezboruri, party-uri și alte activități spectaculoase

Doar câteva zile ne mai despart de startul Air SensationFestival! Între 28 și 31 iulie, Zona Industrială Ocna Sibiului (ZIOS) va fi animată de zboruri cu baloanele de aer cald, concerte ale unor DJ și trupe cunoscute, activități pentru cei mici, precum și pentru iubitorii de sport, întrucât în cadrul festivalului va avea loc și un turneu de volei de plajă pentru amatori.


După ediția pilot desfășurată în 2021, Air Sensation Festival se va desfășura în acest an la final de iulie și va oferi o experiență completă participanților, organizatorii pregătind activități pentru toate vârstele. 

Zboruri ancorate și libere

Cei care doresc să se bucure de o experiență unică vor putea admira răsăritul și apusul de la o înălțime de aproximativ 1000 de metri, în cadrul zborurilor libere. Aceste tipuri de zbor durează aproximativ o oră și se vor desfășura în prima seară a festivalului, vineri și sâmbătă (la răsărit și la apus), precum și duminică dimineața. Un bilet care oferă participarea la un zbor liber și accesul la toate cele 4 zile de festival costă 750 de lei. 

Zborul ancorat presupune efectuarea unor ridicări de tip lift la o înălțime de aprox. 30 de metri, cu o durată între 5-8 minute, balonul fiind ancorat în 3 puncte fixe. Prețul pentru copii este de 45 de lei, iar pentru adulți de 80 de lei.

Organizatorii au pregătit și o premieră la ediția din acest an, primul ”Sky Party”, un concept inedit prin care organizatorii vor duce spre cerul albastru zeci de participanți, în mai multebaloane cu aer cald, la înălțimi de aproximativ 1000 de metrialtitudine, în timp ce un artist DJ de talie internațională va mixa muzică live dintr-un balon cu platformă. Zborurile ”SkyParty” vor dura aproximativ o oră, se vor efectua vineri și sâmbătă, înainte de apusul soarelui, iar prețul de 950 de lei va oferi și acces general la festival. 

La festival vor participa echipe de baloniști din mai multe țări europene. Capacitatea baloanelor care oferă zboruri libere este de 2, 3, 5 sau 8 locuri, iar la zborurile ancorate se vor forma grupuri de câte 4-5 persoane. Din motive de siguranță, operarea baloanelor va avea loc doar în condiții normale de vreme și zbor, respectând legile și regulamentele aviației. Mai multe detalii despre termenii și condițiile de operare sunt anunțate de organizatori pe site-ul evenimentului: https://www.airsensation.ro/termeni-si-conditii.

Concerte: DJ și trupe locale și din țară

De joi și până duminică, DJ și trupe de renume vor mixa atât pe sol, de pe scena principală a evenimentului, cât și în aer, din baloane. În prima seară a festivalului, participanții se vor putea distra pe ritmuri retro, în cadrul show-ului pregătit de DJ Mikhy. Vineri sunt programate concertele celor de la Slot, Domino, Byron, Andrew Dum & AlbWho, cei din urmă performând și în cadrul primului ”Sky Party”. Sâmbătă, în cea de-a 3-a zi a festivalului, pe scenă vor urca Dexter, Cipi Popa, Toygun, Slot, Gojira & Planet H, Slut & Tea și Andre Rizo, DJ care va garanta distracția și la cel de-al 2-lea ”Sky Party”. În ultima zi a festivalului vor performa trupele locale Maria Cojocaru & The Swingers, Revolver și Alpha Q.

Kids Zone 

Pentru cei mici va funcționa, pe toată durata festivalului, „Kids Zone”, o locație special amenajată de Serious Fun, care le va oferi copiilor ocazia să exploreze o lume de poveste. Copiii vor putea participa la zborurile ancorate, se vor bucura de cinema în aer liber, ateliere și multe alte activități. Accesul la festival este gratuit pentru copiii cu vârsta până la 14 ani, cu condiția de a fi însoțiți de unul sau ambii părinți, aceștia beneficiind, de asemenea, de intrare liberă, până la ora 14:00.Persoanele care părăsesc festivalul după ora 14:00 și doresc să revină în perimetrul acestuia vor trebui să își achiziționeze bilet de intrare.

Zonă de campare

Cei care doresc să fie conectați la vibe-ul festivalului pe întreaga durată a evenimentului vor avea la dispoziție o zonă de camping cu o capacitate de 100 de locuri, dotată cu toate facilitățile necesare: sursă de curent, apă, lavoare pentru spălat, dușuri outdoor, vestiare și toalete ecologice. Zona de camping este disponibilă atât pentru amplasarea de corturi, cât și pentru campere și rulote, cu acces de joi, de la ora 11:00. Există 2 tipuri de abonamente pentru zona de campare: cel care oferă 1 loc de campare și acces general la festival (4 zile) pentru 2 persoane, la 520 de lei, sau cel cu acces la 3 zile de festival pentru 2 persoane și 1 un loc de campare, la prețul de 580 de lei. 

Pe toată durata evenimentului va funcționa o zonă de ”foodcourt” cu rulote de mâncare și băuturi, unde se va putea plăti cash sau cu cardul. Organizatorii au pregătit și o zonă de parcare gratuită, cu o capacitate de peste 150 de locuri. Cei care doresc să ajungă la festival cu mijloace de transport în comun, se vor putea deplasa cu trenul, autobuz, taxi sau alte mijoace de ride sharing. 

Programul festivalului

Joi, festivalul va debuta la ora 16:00, iar în următoarele trei zile se va desfășura începând cu ora 11:00 și până la finalizarea concertelor. După ora 20:00, accesul copiilor sub 18 ani va fi permis doar dacă vor fi însoțiți de un adult.

„Ne dorim ca toti iubitorii de zboruri cu balonul să vină săzboare și să nu rateze niciun răsărit sau apus. Organizăm un eveniment complex, la care invităm cât mai multă lume să ni se alăture, întrucât vom pune la dispoziție numeroase activități de petrecere a timpului. Oferim diferite tipuri de zboruri, surprize pentru cei mici și show-uri spectaculoase în fiecare seară de festival. Vom lua toate măsurile pentru a organiza un eveniment memorabil și, în același timp, sigur. În cadrul festivalului nu este permis consumul de alcool la minori și nici consumul de substanțe interzise”, au declarat organizatorii evenimentului.

Brățări de festival pentru participanți

Biletele pentru Air Sensation Festival pot fi achiziționate online sau direct din locație, de la punctul de Ticketing. Vor exista zone de scanare diferite, unde deținătorii unui bilet vor primi o brățară de acces în festival. 

Evenimentul este organizat de Air Sensation, sponsorul principal fiind Kaufland. 

Parteneri: Crazy Wolf, ZIOS, Forward Agency, POS2GO, Repcons, Sam Transport, Hermanngas, ProAlpin. 

Bilete online: https://www.kompostor.ro/evenimente/11884-air-sensation-festival

Line-up pe zile: https://www.airsensation.ro/lineup

Detalii zboruri: https://www.airsensation.ro/zborul-cu-balonul

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri