19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Raluca Turcan: Construcția Noului Spital Județean Sibiu merge înainte! (CP)

Știri din Județ

Deputatul PNL Raluca Turcan a transmis presei următorul comunicat de presă:

Premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Lucian Bode și cel al Fondurilor Europene, Marcel Boloș au dat astăzi asigurările pe care le așteptau sibienii: există atât voință, cât și soluții pentru finanțarea noului Spital Județean!

Întâlnirea pe care am avut-o acum câteva ore la Guvern a reconfirmat hotărârea Executivului de a susține această investiție.

Am asumat pașii exacți care trebuie urmați pentru a obține suma maximă ce poate fi atrasă din fonduri europene.
Pentru cofinanțarea Spitalului prin Banca Europeană de Investiții am stabilit împreună un calendar de acțiune bazat pe dialogul avansat cu instituțiile guvernamentale.

Partea tehnică de dialog cu Ministerul Sănătății este realizată, iar acest fapt reiese acum și public din documentele încărcate in următorul link. https://www.cjsibiu.ro/fara-categorie/corespondenta-cu-ministerul-sanatatii-pentru-constructia-noului-spital-judetean/.

Este important ca sibienii și opinia publică să cunoască, transparent, clar și nepărtinitor, modul în care această investiție avansează.

Proiectul a obținut parteneriatul Guvernului României încă din anul 2020. Acest parteneriat a fost inițiat la nivelul Consiliului Județean Sibiu, de Presedinta CJ Daniela Cimpean, iar la nivelul guvernului a fost inițiat de mine ca vicepremier și asumat de premierii PNL.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc