3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Red Bull Romaniacs: Jarvis își consolidează prima poziție după a doua zi de offroad

Știri din Județ

Mulți dintre concurenți au înghițit în sec când s-au trezit în dimineața zilei secunde de off-road și au văzut că plouă. Este deja legendar faptul că Red Bull Romaniacs se transformă din dificil în imposibil când în pădure plouă iar stropii de ploaie le-au dat tuturor fiori. Din fericire pentru concurenți nu a plouat prea mult iar condițiile pe traseu s-au păstrat optime.

Concurenții clasei Gold au pornit ziua la ora 7, direct cu două secțiuni infernale, Romanian Style și Enough, înainte de a da piept cu Titanic, poate cea mai grea bucată de traseu a întregului raliu. Deși prima parte a traseului a fost greoaie și dificilă, ziua nu a fost la fel de istovitoare ca cea de ieri. Toți concurenții au ajuns și în zonele alpine, la peste 2000 de metri iar finalul de astăzi a fost în vârful stațiunii Rânca, de unde concurenții vor pleca mâine înspre cea de-a treia zi de offroad. Concurenții clasei Gold au avut de parcurs 111 kilometri astăzi iar primul pe traseu azi a fost Graham Jarvis, de șase ori campion la Red Bull Romaniacs.


Britanicul a obținut cu victoria de ieri un ajutor nesperat, având azi avantajul de a nu avea pe nimeni în față. El a reușit să avanseze ieri nu mai puțin de 11 locuri. Mario Roman a fost și el spectaculos astăzi, spaniolul a făcut o cursă excelentă și a terminat ziua pe locul 4 iar acum ocupă locul 3 în clasamentul general. De trei ori campion la Red Bull Romaniacs, Manuel Lettenbichler a început ziua într-o situație imposibilă. Ieri, ambreiajul motocicletei germanului s-a stricat și a fost nevoit să îl înlocuiască în service point ceea ce i-a adus o penalizare de două ore, iar șansele sale la un nou titlu au rămas doar teoretice. Asta nu l-a împiedicat însă să fie cel mai bun la clasa lui astăzi. Letti a terminat cursa de azi în 6 ore și 3 minute cu 16 minute mai rapid decât Graham Jarvis, care a încheiat ziua pe poziția secundă. În clasamentul general conduce Graham Jarvis, urmat de Teodor Kabakchiev, la 9 minute distanță, de Mario Roman la 17 minute, de canadianul Trystan Hart la 21 de minute și de austriacul Michael Walkner, la 23 de minute în spatele liderului. Zsolt Varga este cel mai bine clasat sportiv român la clasa Gold, pe poziția 20.

Concurenții pornesc mâine dimineață din zona Rânca, la ora 7 și vor avea de parcurs peste 100 de kilometri, până în zona Robești, pe Valea Oltului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș