spot_img
16.4 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Raluca Turcan, despre complexul “Arena sportivă” (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul PNL Raluca Turcan a transmis următorul comunicat de presă:

Publicitate

Un nou proiect pentru oameni!

Astăzi am participat la conferința organizată de rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – Sorin Radu și rectorul Academiei Forțelor Terestre din Sibiu – Gheorghe Bârsan pe tema construirii complexului “Arena sportivă”. Alături de președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, de Primarul Sibiului, doamna Astrid Cora Fodor, de primarul din Șelimbar, Marius Grecu și de președintele Senatului ULBS, Ioan Bondrea, am arătat susținerea și sprijinul concret pentru realizarea acestui complex sportiv.

Implicarea mea în acest proiect a pornit de la o idee expusă de rectorul ULBS în perioada în care eram vicepremier. Apoi, această idee, prin oamenii care au fost astăzi prezenți, a devenit un proiect matur pentru finanțare care are șansa de a se transforma într-un reper pentru comunitate.

Aici va fi un spațiu multifuncțional cu o capacitate de peste 5.000 de locuri. Principala destinație a spațiului va fi aceea de a găzdui activități didactice, iar ca destinații secundare vom avea activități sportive, științifice, culturale.

Obținerea finanțării pentru acest proiect nu se realizează de la sine. Pe lângă un proiect scris bine, este nevoie și de o susținere pe măsură.

Partenerii de azi ai acestei conferințe și sibienii știu că atunci când mă implic într-un proiect mă implic 100%. De la faza de idee până în etapa finală. Trebuie doar ca proiectele să mă convingă. Profesional sunt și un om al cifrelor și al statisticilor. Anul trecut, INS anunța că doar unul din zece români face sport. În plus, România se află printre ţările cu cea mai mică speranţă de viaţă din Uniunea Europeană (75/78). Cele două date statistice sunt corelate între ele. Sportul contribuie la o viață sănătoasă. O viață sănătoasă crește speranța de viață. Acest fapt înseamnă că, a sprijini sportul de masă, este o datorie.

Complexul prezentat azi va deveni un liant între Universitate și comunitatea sibiană și va fi, în același timp, o platformă unde se vor naște viitori campioni.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a înțeles acest lucru și îi mulțumesc pentru parteneriatul solid pe care îl avem de atâția ani. Le mulțumesc, de asemenea, și îi felicit pe toți ceilalți parteneri ai acestei inițiative.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu