spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

A apărut petiția – „Vrem ca pietonii din Sibiu să traverseze în siguranță!”

Știri din Județ

Publicitate

Repercursiunile accidentului rutier de acum patru zile, în care o femeie a fost grav rănită pe DN1, lângă magazinul Lidl Șelimbăr.

Majoritatea internauților au dat vina pe semaforul nefuncțional, acesta fiind galben intermitent de mai bine de o lună. Acest lucru înseamnă că șoferii trebuie să acorde prioritate de trecere pietonilor. La fel, și pietonii trebuie să fie mult mai atenți atunci când se angajează în traversare. Cei drept, atunci când semaforul funcționa și era verde pentru mașini și roșu la pietoni, ori invers, accidentele pietonale erau extrem de rare.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI

Material video realizat de Ziarul Sibiu Independent, pentru ilustrarea pericolului la care sunt supuși pietonii.

Mai mulți cetățeni au trimis, încă din 13 iulie, către Primăria Șelimbăr, dar și către Primăria Municipiului Sibiu, informații despre defectarea semaforului. Situația semaforului este una mai complexă, nefiind recunoscut nici o primărie din cele două enumerate.

„Ne-am săturat!!!! Am obosit să citim zilnic despre pietonii loviți chiar pe trecerile de pietoni, fără ca autoritățile competente să facă ceva benefic pentru siguranța pietonală! Câți oameni mai trebuie să fie răniți, ca să luați măsuri și să reparați semaforul de pe DN1, în zona Lidl Șelimbăr, acolo unde o femeie a fost grav rănită?! De mai bine de o lună de zile, semaforul arată galben intermitent, pietonii fiind lăsați la bătaia de joc a șoferilor. Cerem repararea DE URGENȚĂ a acestuia, dar și alcătuirea unui plan de verificare strictă și periodică a tuturor semafoarelor din Sibiu!!!!” se arată în petiție

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…