spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Președintele clubului FC Hermannstadt, despre criza financiară pe care clubul o traversează

Știri din Județ

Publicitate

Preşedintele clubului de fotbal FC Hermannstadt, Dănuţ Coman, a declarat că gruparea pe care o conduce traversează o gravă criză financiară deoarece autorităţile locale şi companiile din oraş nu oferă sprijin, el precizând că jucătorii, antrenorii şi ceilalţi angajaţi au încasat ultimele salarii în luna aprilie.

„Eu sunt mândru de această echipă. Am crezut că odată cu promovarea lucrurile se vor schimba în bine… din păcate, nu s-a schimbat absolut nimic, sunt aceleaşi probleme care erau şi înainte. Şi atunci mă întreb în fiecare zi de ce se mai construieşte stadion la Sibiu. Pentru ce? Dacă această echipă nu are pic de sprijin, nu există pic de interes de la nimeni din Sibiu, exceptând-o pe doamna Daniela Câmpean (n.r. – preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu), care ne-a ajutat atât cât a putut dumneaei. Nu a venit sprijin din partea nimănui. De ce în alte judeţe, ca Buzău, Argeş, Iaşi, Cluj, se pot finanţa echipele de către primărie, iar la Sibiu nu? Dacă nu se vrea ca această echipă să facă performanţă, să ne spună şi nouă să ne luăm bagajele şi să plecăm. Eu împreună cu jucătorii şi antrenorii. Iau în calcul serios să plec pentru că îmi doresc să fac performanţă, iar pentru asta am nevoie de jucători, de antrenori, am nevoie ca toată lumea să fie plătită la zi, să fie mulţumită. Acum pentru ce? Ultimul salariu l-au încasat în luna aprilie. Gândiţi-vă cum vin jucătorii la antrenament. Şi am fost şi eu jucător şi ştiu. Dacă toată săptămâna stai şi te gândeşti că n-ai bani să-ţi plăteşti ratele la bancă, că ai familie, că îţi întreţii părinţii, că poate au probleme de sănătate… nu poţi să te motivezi de vineri şi să joci. Dar băieţii au făcut-o exemplar de fiecare dată”, a afirmat Coman, conform paginii oficiale de Facebook a clubului.

„Dacă nimeni nu vrea să vorbească la club pentru a nu supăra oamenii, eu vreau să-i supăr pe toţi. Pe toţi oamenii de afaceri din Sibiu, pe autorităţile locale, pe toată lumea. Să se supere pe mine că spun lucrurile astea, dar să ajute echipa pentru că nu e echipa lui Dani Coman. Dani Coman a venit la Sibiu şi şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a promova echipa. Dar e echipa sibienilor, nu a mea. Eu am venit cu tot sufletul aici, m-am ataşat de oraş, de oamenii de aici, mi-am făcut prieteni foarte mulţi şi mi-ar părea rău să se termine. Eu am ajuns în situaţia în care efectiv îmi e ruşine să intru în vestiar. Şi nu cred că este normal, am venit aici să mă ocup de fotbal. Împreună cu Măldărăşanu am creat o echipă cu jucători de mare caracter aici. Niciodată n-au comentat, indiferent unde s-au antrenat, că a fost ploaie, vânt sau zăpadă. Ce să le spunem, că aşteptăm banii din drepturile TV pentru a-i plăti? Să aştepte în fiecare săptămână că se va întâmpla ceva la clubul ăsta?”, a adăugat preşedintele.

Coman a făcut un apel către autorităţile locale şi oamenii de afaceri din zonă să vină alături de echipă.

„În momentul de faţă ne bazăm doar pe Ştefan Băcilă şi Claudiu Rotar (n.r. – membri în Consiliul Director). Cât să mai poată şi oamenii ăştia? Ştefan Băcilă plăteşte de şase luni singur. Vă spun eu, nu mai poate să plătească sigur. Cât a putut a adus bani de acasă şi a plătit. Dar nu se mai poate. Sunt alte timpuri. Sunt extrem de multe de spus, dar mă rezum la un singur apel: Ajutaţi această echipă, pentru că merită! Dacă nu, dărâmaţi una din tribune, faceţi un tablou cu echipa asta care a promovat, puneţi-l pe Măldărăşanu deasupra tuturor şi bucuraţi-vă că aţi promovat. Pentru că mai mult de atât nu se poate realiza în condiţiile de faţă. Le-am spus jucătorilor să muncească şi să promoveze pentru că lucrurile se vor schimba. Acum ce să le spun, că i-am minţit? Ce să-i spun lui Iliev, un portar de echipa naţională a Bulgariei? Că l-am minţit să vină la Sibiu, că vor fi lucrurile normale? Pentru că normalitatea e să le dăm banii la zi, nu să întârziem trei luni. Ce să-i spun lui Paraschiv? Ce să-i spun lui Butean, care a renunţat la peste 300.000 de euro de la CFR Cluj, ca să vină la Hermannstadt? Ce să-i spun, că l-am minţit ca să vină la Sibiu să-şi ia banii o dată la 4 luni?”, a precizat Dănuţ Coman.

Preşedintele susţine că la FC Hermannstadt criza financiară este mult mai gravă decât la fostul său club, Astra Giurgiu.

„Împreună cu Radu Neguţ (n.r. – directorul sportiv) am bătut din uşă în uşă să facem rost de bani pentru club. Păi nu e treaba noastră asta. Treaba noastră e să facem performanţă, aşa cum am făcut. Eu am mai fost la o echipă cu probleme financiare (n.r. – Astra Giurgiu) şi îmi doream să nu mai trăiesc aşa ceva. Din păcate, am ajuns în situaţia în care este mai rău decât era la Astra. Autorităţile şi oamenii de afaceri din Sibiu ar trebui să facă un front comun cu cei opt membri fondatori ai echipei şi să nu mai fie discuţii contradictorii între ei. Dar mergând tot aşa, mergem în neant, nu vom realiza nimic, vă spun. Păcat de aceşti jucători, păcat de Măldăraşanu, e un antrenor cum nu cred că va mai avea Sibiul mult timp de acum încolo. Păcat că s-a reuşit promovarea cu un buget mult mai mic decât al contracandidatelor”, a mai spus Dănuţ Coman.

Echipa de fotbal FC Hermannstadt a revenit în această vară în Liga I, la doar un sezon după ce retrogradase în eşalonul secund. În prezent ocupă locul 8 al clasamentului, cu 5 puncte după 3 etape disputate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…