spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Fotbalul sibian cu părinții în divorț și fără potență

Știri din Județ

Publicitate

Ceea ce se întâmplă de un an de zile cu echipa locală de fotbal Hermannstadt seamănă tot mai mult cu un divorț urât, care lasă sechele copiilor. Cei cinci membri ai Consiliului Director, care gestionează echipa, dar trebuie și să aducă bani acesteia, sunt într-o ceartă continuă. Ei nu suferă, doar echipa o face.

Apelul public făcut de președintele clubului FC Hermannstadt, Daniel Coman, pentru a ajuta echipa, seamănă cu un strigăt de disperare al unui copil care nu mai suportă cearta părinților. Și ca orice odraslă, aruncă în toate părțile vina. Deși la o analiză corectă vina este clar exclusiv în tabăra celor care și-au dorit să fie finanțatorii clubului și membri în Consiliul Director.

Coman a făcut un apel la salarii pentru jucători. Corect, doar că a ratat mesajul. Trebuia țintit cu subiect și predicat către acei membri ai Consiliului Director care stau acolo cu numele, dar nu și cu faptele. Nici măcar cu cotizațiile. A implica Primăria Sibiu în subiect a fost o greșeală. Iar greșeala a fost rapid taxată de primarul Astrid Fodor. Pentru că Primăria Sibiu și-a făcut partea pentru fotbalul sibian cu vârf și îndesat. Și, sincer, nu era rolul ei. Pentru că echipele de fotbal sunt cluburi private și ar trebui finanțate de sponsori. Nu de instituțiile statului. Totuși, Primăria Sibiu le construiește stadion modern. Le decontează foarte multe cheltuieli. Dar nu dă salarii, pentru că nu are voie, legal.

Întrebarea firească este ce păzesc cei 5 magnifici din Consiliul Director? Dacă le place să își etaleze valoarea în fotbal, să pună și banii unde le este gura. Altfel este doar joc de imagine și alte interese. Primele semne ale bubei din Hermannstadt au apărut anul trecut. Situația nu s-a rezolvat. Din cei cinci, doar unul mai dă bani, patronul Terra Building Srl, Ștefan Băcilă. Restul au uitat ce înseamnă asta. Trei dintre membrii Consiliului Director care nu vor să plece nici în ruptul capului, spun că au de recuperat bani de la clubul de fotbal. Și de aceea nu mai plătesc de mult timp cotizația. Nici nu contribuie cu alți bani. Suma vehiculată nu este foarte mare, aproximativ 2 milioane de lei, dar este greu de deslușit cum s-a ajuns la ea și cât valorează toate cotizațiile lor neplătite până acum. Plus lipsa sponsorizărilor.

Să nu uităm că acest club de fotbal este înființat ca o asociație. O entitate guvernată de legi și statut. Totuși acesta nu este respectat, iar tertipuri avocățești în instanțe mereu se găsesc. Soluția simplă este ca unii să plece. Să își dea demisia din asociație. Asta nu înseamnă că nu își vor mai recupera banii. Au destule pârghii legale pentru aceasta. Totuși, dacă ați intrat în hora fotbalului, vă gândeați că faceți asta doar din vorbe, fără mulți bani?

Sibiul nu duce lipsă de oameni bogați. Și nici de firme cu cifre mari de afaceri. Dar duce lipsă de investitori în fotbal. Are parte, se pare, mai mult de chibiți. Știți, aceia de stăteau pe margine și comentau. Unii au ajuns chiar în Consiliul Director. Dar acționează la fel.

Pe mine, ca sibian, nu mă interesează divorțul celor din Consiliul Director. Oricum nu sunt transparenți cu veniturile și cheltuielile totale. Nici cu sursele acestora. Este problema lor, dar ca sibian, vreau să aud de o echipă de fotbal din Sibiu cu rezultate bune, nu cu scandaluri despre salarii. Este chestie de potență. Ori la Sibiu stăm prost la acest capitol… cu potența!

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Sincer sa fiu pare un articol comandat de patronul de la Terra Building, ar trebui marcat ca publicitate. Lucrurile sunt mult mai complicate decat le prezentati, inclusiv legat de primarie, corect ar fii sa vorbiti cu toate partile implicate.
    Chiar sa faceti erou un personaj fatarnic, nu cred ca e cazul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?