spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Festivalul Plăcintelor de la Tălmăcel

Știri din Județ

Publicitate

Povestea plăcintei de la Tălmăcel aşteaptă să fie istorisită, în zi de sărbătoare, de Sfânta Maria Mare, luni, 15 august, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Plăcintelor de la Tălmăcel.

Sunteți așteptați cu drag, într-un spaţiu de poveste, în Lunca Largă, după cum l-au numit oamenii din sat, un loc minunat, în inima naturii, înconjurat de pădure de o parte şi de alta şi în susurul râului care curge în apropiere. Oaspeţii care ne trec pragul vor degusta celebrele şi delicioasele PLĂCINTE DE TĂLMĂCEL, cu brânză de burduf de oaie şi cartofi, într-un decor rustic, tradiţional, întâmpinaţi de gazdele satului în frumoase straie populare.

Producătorii locali vă poftesc, în cadrul Târgului de Bunătăţi Locale, să savuraţi produse şi preparate tradiţionale sănătoase, naturale şi extraordinar de gustoase.

Folclorul autentic ardelenesc specific zonei va încânta publicul. Frumoasa şi talentata solistă Geanina Gavrila împreună cu band-ul, Emanuel Rusu la saxofon şi Darius Sbera la orgă, cunoscuta interpretă Rodica Popa Comăniciu şi extraordinarii dansatorii de la Ansamblul Folcloric ,,Datina” din Tălmaciu vă vor îmbia la joc şi voie bună.

Cele mai frumoase poveşti şi basme din Tălmăcel le vom asculta de la voluntarii de la Atelierul fain. Iulia Filimon ,,sufletul” celui mai FAIN ATELIER, pregăteşte activităţi creative pentru copii de la ,,1 la 99 ani” şi ne introduce în istoria artei populare. În funcție de vârstă, copiii vor colora, vor picta, vor învăța să coasă în diverse tehnici: peste muchie, în urma acului sau pe etamină, vor confecționa trăistuțe și pernuțe pentru ace, și chiar vor deprinde arta ţesutului la gherghef. Talentul şi munca micilor creatori vor fi răsplatite cu diplome marca ,,ATELIERUL FAIN”.

Dacă doriţi să faceţi parte din POVESTEA noastră, vă aşteptăm să ne fiţi oaspeţi de seamă şi să vă bucuraţi de o zi frumoasă de august în lumea autentică a satului ardelenesc.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Judetean Sibiu prin Agenda Culturală și Programul acţiunilor pentru cultură şi dezvoltarea comunităţii locale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri