spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

USR TURNU ROȘU solicită public Primăriei prezentarea unui raport financiar (CP)

Știri din Județ

Publicitate

USR Turnu Roșu a transmis presei următorul comunicat de presă:

USR TURNU ROȘU solicită public Primăriei din această comună prezentarea unui raport financiar pentru a reuși o mai bună gestionare a resurelor pentru perioada următoare.

Perioada imediat următoare se anunță una dificilă din punct de vedere economic.

Constienți de riscurile următoare și mai ales de nevoia gestionării eficiente a resurselor disponibile, consilierii USR TURNU ROȘU au înaintat Primariei comunei o adresă oficială prin care se solicită clarificări financiare aferente bugetului local.

“Va urma o iarnă complicată și probabil destul de lungă. Încercăm din timp să ne securizăm resursele pentru comuna Turnu Roșu. Acesta este motivul pentru care solicităm câteva clarificări din partea primăriei.

E foarte important să știm la ora actuală câți agenti economici își desfășoară activitatea pe raza comunei noastre, care sunt taxele virate de aceștia către bugetul local, care sunt resursele exploatate pe raza comunei noastre și care sunt redevențele pe care statul le virează ca urmare a exploatării resurselor pe raza geografică a comunei Turnu Roșu. Avem nevoie de aceste informații pentru că reprezentăm interesele cetățenilor comunei Turnu Roșu și ne dorim pentru proiecte viabile pentru comunitatea noastră, care pot fi susținute financiar, atât prin fonduri externe, dar și din resurse proprii. Bugetul comunei este esențial pentru dezvoltare și trebuie să avem un grad de autonomie care să ne permită investiții independent de surse de la bugetul de stat. Am cerut aceste clarificări tocmai pentru a vedea unde ne situăm astăzi.“, a declarat Andreea Anghel, președinta USR TURNU ROȘU.

Consilierii USR atrag atenția că fără o planificare din timp și o reducere a cheltuielilor în zone neesențiale se va ajunge la situații de urgență care vor fi incomode și în dezavantajul cetățenilor din comuna Turnu Roșu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri