spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Replica fostului manager al Ambulanței Sibiu, Ovidiu Luca, la afirmațiile actualului manager

Știri din Județ

Publicitate

Acum două zile, Costin Popescu, actualul manager interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu a făcut mai multe declarații pentru ziarul local Turnul Sfatului, care se pare nu au legătură cu realitatea istorică a acestui serviciu. „Nu sunt posturi. Stația a fost mai mare, dar în urmă cu zece ani când și existau premisele pentru a mări numărul de posturi, au fost manageri care au considerat, la momentul respectiv, că trebuie să-și reducă cheltuielile. Au desființat substații și au redus personalul. Lor le-a fost mai comod atunci. Erau și vremuri în care se câștiga mai puțin și atunci și oamenii au fost mai mulțumiți pentru că făceau ore suplimentare și erau mai bine plătiți. Dar dacă tragem linie acum, după zece ani, suntem un județ important în centrul țării, cu aproape un milion de turiști, un oraș în creștere economică și cu o stație de ambulanță dimensionată la jumătate din populație”, a declarat Costin Popescu, actualul manager interimar al Ambulanței Sibiu.

Afirmațiile acestuia au supărat însă pe fostul manager Ovidiu Luca, care a preluat conducerea Ambulanței Sibiu la finele anului 2011. „Domnul manager Popescu este mai nou în Ambulanța Sibiu și poate nu știe istoricul acestui serviciu. Cât am fost eu manager, în perioada la care face el referire, nu s-au desființat substații. Din contră, am înființat substația Tălmaciu. Și am făcut demersuri să facem încă două la Avrig și Ocna Sibiului, dar am fost blocați de la București”, a relatat Ovidiu Luca, pentru Sibiu Independent.

Luca a dorit să îi aducă aminte actualului manager că la venirea sa la conducerea Ambulanței Sibiu, stația din municipiul Sibiu era o ruină. „Într-un an de zile am demolat și construit garajul cu toate dotările actuale. Am transformat o clădire în ruină, de lângă, în birouri și camere pentru operativi. Acelea sunt folosite și acum” spune Luca. El îi mai amintește actualului manager că nici elevator nu exista la garaj când a venit el director și după un an aveau un garaj nou, ultra-modern, cu toate dotările.

Personalul de la Ambulanța Sibiu din vremea aceea nu avea nici uniforme. „Angajații și le cumpărau din târg sau de unde puteau. Am spus așa nu se poate și am achiziționat uniforme standard cu bocanci conformi pentru toți angajații. Și le-am dat altele noi, periodic” spune Luca.

Cât privește afirmațiile despre orele suplimentare, Luca a precizat: „Pe vremea aceea nici nu se plăteau orele suplimentare. Noi tot ceream la minister posturi. Aveau angajații peste 30.000 de ore suplimentare adunate și nu au primit un leu pentru ele. Puteam doar să le dăm libere”.

Luca a amintit că multe din mașinile existente acum în parcul auto al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu au fost achiziționate când a fost el manager și de următorul manager, Alina Tărnăuceanu. Iar cererile pentru angajare de noi oameni s-au făcut la minister și de el și de doamna Tărnăuceanu, constant, dar foarte puține s-au aprobat și mereu mult sub cererea făcută. „Totuși, din cunoștiițele mele, sub conducerea doamnei Tărnăuceanu au fost încadrați foarte mulți oameni noi, pe posturi obținute de ea de la București” spune Luca.

Cât despre modernizarea substației Mediaș, Luca spune că demersurile au început cu mult înainte de a fi Costin Popescu manager. „Ar fi frumos ca domnul manager Popescu să spună cine a negociat cu Primăria Mediaș, cu sponsorii din Mediaș pentru acea substație”.

Ovidiu Luca a decis să plece din România acum câțiva ani. Acum profesează ca medic stomatolog în Germania. El a spus că revine periodic în țară și la proxima vizită promite să treacă și pe la actualul manager al Ambulanței Sibiu pentru a-i reaminti istoricul acestui serviciu.

Foto principal: Ovidiu Luca

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului