1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

SIBIU: Fostul comisar șef al Gărzii de Mediu a filmat live cum se aruncă deșeuri în Cibin

Știri din Județ

Ovidiu Berceanu, fost comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu a fost invitat la Sibiu de europarlamentarul Nicu Ștefănuță, grupul Renew Europe, pentru a vizita mai multe locații cu probleme de mediu din județ. Astăzi dimineață, cei doi au descoperit cum un utilaj al unei companii locale de stat îngropa deșeuri pe malul Cibinului, în zona Zăvoi. Ștefănuță a sunat la 112 și la fața locului au venit rapid Garda de Mediu și Jandarmeria.

„Deșeurile provin din lucrările de canalizare din centrul orașului, sunt deversate în râul Cibin, ca apoi râul, care traversează centrul Sibiului, sa le aducă fix in centru. Asta e „economia circulara”, rotația deșeurilor în oraș, din centru la periferie și apoi înapoi in centru” a declarat Berceanu.

Comisarii Gărzii de Mediu Sibiu au constatat că firma Apă Canal Sibiu SA, care deținea în exploatare respectivul teren desfășura la ora respectivă lucrările de terasare. Conform filmării transmise live pe Facebook al lui Berceanu acesta a arătat că pământul de deasupra ascundea numeroase deșeuri de construcții, de la drumuri, dar și menajer. Reprezentanții Apă Canal Sibiu SA veniți la fața locului au declarat că deșeurile menajere nu le aparțin, fiind aruncate de locuitori din zonă.

Berceanu a declarat într-o conferință de presă că terenul este proprietatea Primăriei Sibiu și gestionat de Apă Canal Sibiu SA și conform legii trebuia să fie împrejmuit. El a adăugat că ceea ce a văzut acolo este o infracțiune. Autoritățile prezente în teren au promis că terenul va fi curățat în cel mai scurt timp și deșeurile neconforme mutate într-o zonă special amenajată pentru acestea.

Berceanu a ajuns în zona Zăvoi la inițiativa consilierului local Raul Apostoiu care a declarat că a primit numeroase sesizări de la cetățeni privind aruncarea de deșeuri pe malul Cibinului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri