10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Concluziile ședinței Colegiului Prefectural organizată la nivelul judeţului Sibiu

Știri din Județ

Ieri, 30 august 2022, s-a desfăşurat în sistem online şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural organizată la nivelul judeţului Sibiu şi condusă de prefectul judeţului, domnul Mircea-Dorin Creţu.

Pe ordinea de zi a şedinţei a figurat o prezentare a activităţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu cu privire la stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu, a Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu referitoare la controlul respectării legislaţiei privind accesibilizarea mediului fizic, informaţional şi comunicaţional în instituţiile publice şi private din judeţul Sibiu şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu cu privire la evaluarea activităţilor desfăşurate de efectivele din cadrul I.P.J. Sibiu, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă domestică.

Informare privind stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu pentru începerea anului şcolar 2022-2023:

În urma centralizării datelor din teritoriu, în toate unităţile şcolare (PJ sau structuri) se desfăşurau lucrări de igienizare (127 clădiri), de reparaţii (83 clădiri), reabilitări (11 clădiri) şi construire de noi clădiri (6 clădiri – Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 23 Sibiu – creşa, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Sibiu
Creşă, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu – creşa şi Şcoala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu – sală de sport şi extindere clădire). Ultimele lucrări de igienizare şi reparaţii au ca dată estimativă de finalizare ziua de vineri, 03.09.2022.

Concluzii referitoare la controlul respectării legislaţiei privind accesibilizarea
Mediului fizic, informaţional şi comunicaţional în instituţiile publice şi private din judeţul Sibiu:

Pentru îndeplinirea obiectivului general al acestei campanii, la nivelul judeţului Sibiu au fost făcuţi paşi importanţi, având în vedere şi măsurile dispuse în anii anteriori. Până în prezent, în urma măsurilor dispuse în cadrul campaniilor de control din anii anteriori, a fost accesibilizat mediul fizic prin construirea de rampe, toalete pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, platforme, căi de acces semnalizate vizibil, în instituţii publice, instituţii de învăţământ, mijloace de transport în comun sau alte spaţii de interes public.

Evaluarea activităţilor desfăşurate de efectivele din cadrul I.P.J. Sibiu, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă domestică.

La nivelul I.P.J. Sibiu, în primele 6 luni ale anului 2022 au avut loc 920 de intervenţii la cazurile de violenţă domestică, 849 dintre acestea fiind semnalate prin S.N.U.A.U. 112, iar 71 prin alte modalităţi de sesizare.

În urma completării formularului de risc de către poliţişti, au fost identificate 252 de cazuri cu risc iminent, fiind emise 125 de ordine de protecţie provizorii, în 98 de cazuri victima refuzând emiterea acestuia.

Materialele prezentate în şedinţa pot fi vizualizate integral pe site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Sibiu la secţiunea Activităţi-Alte activităţi-Colegiul Prefectural.

De asemenea, în cursul zilei de ieri a avut loc şedinţa de lucru în sistem videoconferinţă cu tema „Pregătirea începerii anului şcolar 2022-2023” cu participarea domnului Nicolae Ciucă, prim-ministrul Guvernului României, alături de domnul Lucian Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne şi domnul Sorin Câmpeanu, ministrul educaţiei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri