spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță cere audit pentru curentul consumat de Parlament și Guvern (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Europarlamentarul sibian Nicu Stefanuță transmite următorul comunicat de presă:

Azi am cerut celor două instituții, prin secretarii lor generali, să furnizeze opiniei publice un audit energetic al clădirilor în care funcționează, precum și un plan pentru utilizarea energiei regenerabile, pentru care vin bani de la UE!

România și Europa trec printr-o criză fără precedent de creștere a prețurilor la energie. Este o criză pe care fiecare o simțiți în buzunar.

Noi, cei din Parlamentul European, vrem să dăm exemplu și lucrăm la eficiența energetică a clădirilor în care lucrăm.

Directoratele PE au un plan de a instala panouri fotovoltaice, pompe de căldură sustenabile și alte măsuri care să reducă nota de plată a clădirilor sale.

România are, prin PNRR, peste 2 miliarde de euro prevăzute pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor private și publice.

Modul în care autoritățile publice dau exemplu în perioada următoare este foarte important, de la reducerea consumului până la eficiența energetică.

Prin urmare, procedurile de eficiență energetică ar trebui să fie accelerate!

Un prim pas ar fi ca instituțiile naționale să aibă un audit al eficienței energetice. Trebuie să știm câtă energie se irosește și care e costul risipei din banii contribuabililor, cum putem economisi banii cheltuiți și ce soluții putem găsi înainte de iarnă.

De asemenea, trebuie să știm dacă există o listă explicită cu clădirile publice care vor face parte din schema valului de renovare PNRR, pentru care vin miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

Aștept răspunsul celor doi Secretari Generali.
Vă țin la curent.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri