spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Trei firme sibiene se implică social în viitorul copiilor

Știri din Județ

Publicitate

Firma CODE MASTER în parteneriat cu NTT DATA și centrul de fitness Star Sport au deschis astăzi programul social „Minte sănătoasă în corp sănătos. O nouă șansă”. Programul este destinat copiilor din centrele de plasament din Sibiu. Primii beneficiari, de la centrele Guliver și Dalia au participat la prezentarea programului și a facilităților puse la dispoziție.

Călin Galan (CODE MASTER) a inițiat acest program gratuit cu gândul de a oferi o șansă la o carieră în domeniul IT, copiilor din centrele de plasament din Sibiu. Consiliul Județean Sibiu, prin Direcția de Asistență Socială a spijinit ideea și astfel s-au pus bazele unui program pe termen lung.

NTT DATA oferă spațiul pentru desfășurarea cursurilor de IT. Cei mai mici vor avea parte de o inițiere în informatică, iar cei mai mari vor învăța să scrie coduri pentru aplicații. Cei de la CODE MASTER asigură predarea. „Cei mai mari vor participa la un curs de Operator calculator și rețele acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației care le dă o șansă mare de angajare” a precizat Călin Galan de la CODE MASTER.

Dar cum o minte sănătoasă are nevoie și de un corp sănătos, copiii participanți vor avea și un program sportiv la sala de fitness Star Sport din Sibiu. Aici în baza unui abonament gratuit vor putea zilnic să se dezvolte armonios.

La evenimentul de inaugurare au participat și Vlad Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu și Claudiu Stupar, directorul DGASPC Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor